fbpx

Borboly Csaba: A lakosság visszajelzését figyelembe véve folytatom tovább a munkát!

Sajtótájékoztatón ismertette Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke azon felmérés eredményeit, amely a lakosság véleményét tükrözi az általa kifejtett eddigi tevékenységről.

Kettős felmérés készült, ugyanis online is ki lehetett tölteni és az Aktív Közélet Egyesület segítségével pedig egy minta alapján telefonon is felhívtak lakosokat. A telefonos felmérésre minta alapján 352-en válaszoltak, online pedig 156-on töltötték ki a kérdőívet, amelyek eredményei alapján elmondható, hogy a többség elégedett volt Borboly Csaba, Hargita Megye tanács-elnökének munkájával.

„Csíki Területi RMDSZ elnökként és megyei tanácselnökként is egyaránt fontos számomra, hogy a lakosság érdekeit szolgáljam, hogy érezzék, hogy én igenis mellettük állok. Időnként fontos, hogy a lakosság teret kapjon és értékelje a politikusok munkáját, főleg a megmérettetéseknél.

Én soha senkinek a tisztségét az eddigi évek alatt nem vettem el, nem a rivalizálás a célom, hanem a jövőbe tekintés, a fejlődés, a bevált módszerek megtartása, továbbfejlesztése és a rosszak kiszűrése. A felmérés egy képet ad arról, hogy az emberek mit gondolnak rólam, mi az amin még változtatnom kell.” – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A felmérés kitér több a lakosságot foglalkoztató témára is, mint például, hogy a megyeelnök tevékenysége mennyire eredményes a következő területeken: oktatás és képzés, ifjúságpolitika, migráció, egészségügy, kisebbségpolitika és többnyelvűség, gazdaságfejlesztés és az életszínvonal növelése, környezetvédelem, kultúra, sport, mezőgazdaság, útügyek és infrastruktúra. Eredményesség szempontjából első helyen áll az egészségügy, ezt követi a kultúra, útügyek és infrastruktúra.

A Hargita megyei tanácselnök hozzátette még — Én hiszem azt, hogy a visszacsatolás által a célokat is jobban meg tudjuk fogalmazni. A továbbiakban is dolgozni fogok azon, hogy felsőbb szinteken sikerüljön elérni a jogszabályok érthetőbbé, jobban alkalmazhatóvá, átjárhatóvá és helyi ügyekben használhatóvá tételéért.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.