fbpx

Borboly Csaba: a minőségi oktatáshoz való hozzáférést minden gyermeknek és fiatalnak garantálni kell

Egyhangúlag megszavazta a néppárti frakció Borboly Csaba módosítójavaslatait

A kiszolgáltatott helyzetű gyermekeket érintő jelentés készül Brüsszelben a Régiók Európai Bizottságában, amelyhez Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a bizottság tagja számos módosító javaslatait megszavazta, egyhangúlag az Európai Néppárt frakciója:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/415231299964752

A Régiók Európai Bizottságának 146. plenáris ülésén szólalt fel Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a bizottság tagja október 12-én.

A megyei tanács elnöke kiemelte, támogatni kell a fiatalokat a készségek fejlesztése és a könnyű munkaerőpiaci integráció érdekében.

– Senkit sem engedhetünk lemaradni. A minőségi oktatáshoz való hozzáférést minden gyermeknek és fiatalnak garantálni kell, etnikumtól, nemtől, származástól függetlenül. Minden fiatalnak, környezetétől függetlenül, joga van ahhoz, hogy ugyanazokhoz a lehetőségekhez férhessen hozzá, hogy fejlessze készségeit. A helyi és regionális önkormányzatokat támogatni kell a legjobb megoldások megtalálásában a tagállamok bevált gyakorlatainak helyi példáival – tette hozzá a megyei tanács elnöke.

Ebben a tekintetben szerinte, a gyermekjogi rendelkezések végrehajtásának biztosítása érdekében a helyi és regionális önkormányzatok szerepe rendkívül fontos a különböző etnikai csoportok és marginalizált közösségek társadalmi befogadásának biztosításában, hogy az ilyen hátterű fiatalok lehetőségei ne legyenek korlátozva. Ugyanakkor a vállalkozói környezet fontos szerepet játszik a fiatalok gyakorlati készségeinek fejlesztésében és a foglalkoztatásban, ezért ezt a helyi és regionális önkormányzatoknak támogatniuk kell a köz- és magánszféra közötti partnerségek kialakításával és a fiatalok foglalkoztatásának megkönnyítésével. Ehhez pedig finanszírozásra van szükségük az

önkormányzatoknak az EU-s alapokból, a szegénység, a gyermekekkel szembeni erőszak leküzdésében, a megkülönböztetés megelőzésében és a társadalmi befogadás ösztönzésében, valamint funkcionális szociális szolgáltatások biztosítása a szociális védelmi rendszerből kilépő fiatalok számára az integráció érdekében a munkaerőpiacra.

Borboly Csaba tevékenységről a Régiók Európai Bizottságának tagjaként még többet az alábbi oldalon olvashatnak:

https://cor.borbolycsaba.ro/

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.