fbpx

Borboly Csaba: a programokat és projekteket időben el kell indítani, hogy finanszírozást kapjanak

Rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa

Módosította Hargita Megye Tanácsának döntéshozó testülete a 2021-2030-as időszakra vonatkozó Fenntartható mobilitási stratégiát, illetve a Csík Metropoliszövezet Egyesületbe küldenek képviselőt, amelynek tagja Hargita Megye Tanácsa. Ez utóbbi indokolta a január 9-i ülés rendkívüliségét.

Egy másik határozattervezet a 2024-2026-os évekre vonatkozott, amely a településeknek a jövedelemadóból visszaosztott értékekről szólt. Ezek becsült értékek, tájékoztató jellegűek, és nem tekinthetők végleges összegeknek, hívta fel a figyelmet Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsának elnöke azt is elmondta, készülnek az idei költségvetés elfogadására, erre január 16-án kerül sor, ennek kapcsán egyeztetnek a napokban a polgármesterekkel térségenként, a kistérségek, fejlesztési társulások pedig időben be kell nyújtsák terveiket, hogy már januártól kaphassanak ezekre támogatást.

„Idén kevesebb pénzből kell gazdálkodni, ezért szükség van az időben jól előkészített programokra és projektekre, hogy Hargita megye fejlesztésén tovább dolgozzunk” – fogalmazta meg a megyeelnök.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.