fbpx

Borboly Csaba: az uniós pénzek maradjanak a megyében!

Hargita Megye Tanácsa meghirdette az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP) a Hargita megye integrált hulladékgazdálkodási rendszere elnevezésű projekt népszerűsítését és a lakosság tájékoztatását célzó kommunikációs kampány lebonyolítását. A szolgáltatások becsült értéke mintegy 2 233 582 lej hozzáadottérték-adó nélkül, ami jelentős jövedelmet jelenthet a megyében működő kommunikációs cégeknek.

A projektet a Környezeti Operatív Program 2007–2013, 2. prioritási tengelyén nyújtották be, a becsült értéke 46,5 millió euró, és kedvezményezettjei a megye helyi közigazgatási szervei Hargita Megye Tanácsán keresztül. A projekt része a kommunikációs tevékenység lebonyolítása is.

– Arra kérem a megyében működő kommunikációval foglalkozó cégeket, hogy fogjanak össze és jelentkezzenek a kiírásra, hiszen csak akkor leszünk igazán nyertesei az uniós pályázatoknak, ha a kivitelezést is helyi cégek végzik el. Az utóbbi időben több uniós pályázat kommunikációs tevékenységeit hirdettük meg, és azt tapasztaltuk, hogy jöttek cégek Kolozsvárról, Bukarestből, Konstancáról is, de valamiért a Hargita megyeiek nem jelentkeztek. Ezúttal kérjük, jelentkezzenek a kiírásra, hiszen ha más cégeknek megéri a fáradságot, a helyieknek is meg kell, hogy érje. Tudjuk, hogy sok a papírmunka és az utánajárás, és az ügyintézés  nagyon nehézkesen működik a sok szabályozás miatt, de úgy gondolom, megéri, ha ezzel biztosíthatják anyagi stabilitásukat, fejlődésüket – biztatta a helyi cégeket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A kommunikációs tevékenységek között szerepel a projekt arculatának kialakítása, médiakampány lebonyolítása, fényképek készítése, összesítése, sajtóközlemények, szórólapok, népszerűsítő anyagok, rádiós és televíziós szpotok elkészítése, különböző események szervezése, közvélemény-kutatások lebonyolítása (a teljes kiírás a követelményekkel).

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.