fbpx

Borboly Csaba beszéde a Hargita Megyei olimpikonoknak állított emlékmû felavatásán

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Megtiszteltetés számomra, hogy a mai napon részt vehetek a megyénk olimpikonjainak emléket állító ünnepségén és tolmácsolhatom önöknek Hargita Megye Tanácsának üdvözletét.

Támogattuk az emlékmû felállítását, mert jó célt szolgál. Olimpikonjaink helytállása, sikeres szereplése példamutató a mostani és az elkövetkezõ generációk számára, és növeli megyénk dícsõségét szerte a világban. Alkatom is bizonyítja, hogy jelentõs sportolói múlt, tapasztalat nem áll mögöttem. De én mégis úgy gondolom, hogy hasonlóan az élet más területéhez, jelentõs sportsikerek eléréséhez nem elegendõ az egyéni erõfeszítés, áldozatvállalás. A hosszú távú eredményes szerepléshez nélkülözhetetlen egy nemzeti közösség, egy település egy megye támogatása, bíztatása.

A mai emlékmû tehát nemcsak sportu

nk kiválóságairól, hanem annak a közösségnek az erejérõl szól, amely évtizedeken keresztül erkölcsi és anyagi támogatást biztosított sportolóinknak a sikeres helytálláshoz. Ez tette lehetõvé megyei sportolóink sikeres olimpiai részvételét évtizedeken keresztül.

Végezetül szeretném megköszönni a szervezõknek, hogy felkértek e jeles eseményre. A felkérésbõl megyénk sporttársadalmának megelõlegezett bizalmát vélem kiolvasni, remélem ezen elvárásnak tisztességgel sikerül helyt állnom. Sportolóinknak, az õket felkészítõ edzõknek további sikeres felkészülést kívánok.

Köszönöm, hogy önök között lehettem, mindenkinek jó egészséget kívánok.

2004.11.23.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.