fbpx

Borboly Csaba: együttműködésre van szükség az intézmény költségvetésének egyensúlya érdekében

A rendkívüli tanácsülésen Márton Áron-emlékéremmel tüntették ki dr. Pop Csilla, infektológust

Hargita Megye Tanácsa július 18-i rendkívüli tanácsülése egy felemelő, ünnepi pillanattal vette kezdetét. Hargita Megye Prefektusi Hivatala, együttműködésben Hargita Megye Tanácsával dr. Pop Csillát, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket kezelő osztályának szakorvosát tüntette ki Márton Áron-emlékéremmel, elismerve mindazt a munkát és szakmai tudást, amelyet a koronavírus elleni küzdelemben tanúsított.

Dr. Pop Csilla iszonyatos harcot vívott a járvány okozta megbetegedésekkel, erőn felül teljesített, mindazért, hogy megfelelően ellássa, kezelje és gyógyítsa a betegeket. Mély elszántsággal éjt nappá téve dolgozott, nem ismerve a lehetetlent, kezelte a súlyos eseteket és segített sok betegnek abban, hogy gyógyultan visszatérhessenek a családjukhoz – fejtette ki dr. Adrian-Cristian Dobrică, főorvos.

A rendkívüli tanácsülés összehívása indokolt volt, egyrészt azért, mert a munkaügyi és társadalmi szolidaritási minisztériuma a fogyatékossággal élő személyek jogainak védelmét szolgáló összegeket lefaragta, másrészt a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház beruházásra és orvosi eszközök beszerzésére irányuló sikeres pályázatának vissza nem térítendő támogatási összegét be kellett építeni a költségvetésbe, valamint a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Hargita Népe Kiadó vissza nem térítendő projektek elnyerése után a költségvetés korrigálására volt szükség.

„Amíg meg nem találjuk a költségvetés egyensúlyát, hogy az év végéig megbízható forrásból tervezhessünk, addig azt javaslom, hogy ne vállaljunk új kötelezettségeket. Annak érdekében, hogy a megkezdett beruházások ne szakadjanak meg, ne adjunk fel a betervezett programokat és biztosítsuk a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságnak (DGASPC) szánt összegeket és szeretnénk, ha a tervezett hitelkeretet a pénzügyminisztériumtól a bizottság jóváhagyná.

– A megyei utakon vannak munkálatok, amelyekre az igényelt összeget fordítanánk. Mindenki kapcsolódjon be, hogy meg tudjuk győzni a pénzügyminisztériumot, tegyünk meg minden szükséges lépést a kedvező döntés érdekében, hogy ne kelljen leépítéseket, átszervezéseket végrehajtani” – emelte ki Borboly Csaba, megyeelnök.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.