fbpx

Borboly Csaba: kötelezettségszegési eljárást kell indítani azon országok ellen, ahol nem óvják az emberi életet!

Megszavazta a Régiók Európai Bizottsága Borboly Csaba tizedik jelentését

A Régiók Európai Bizottsága (RB) április 17-i brüsszeli plenáris ülésén elfogadták azokat a javaslatokat, amelyeket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke jelentésében fogalmazott meg.

A biológiai sokféleség védelme és a nagyragadozókkal való együttélés Európában című jelentés itt olvasható: https://cor.europa.eu/hu/our-work/Pages/OpinionTimeline.aspx?opId=CDR-5585-2023

Borboly Csaba az RB plenáris ülésén elmondott beszédében hangsúlyozta, a jelentés középpontjában az áll, hogy a biológiai sokféleség és a nagyragadozók védelmére olyan erős európai politikára van szükség, amely figyelembe veszi a nagyragadozók és az emberi tevékenységek – különösen a háziállattartás – összhangját.

„Bár a legtöbb módosítást elfogadták, szeretnék rámutatni egy fontos problémára: a megalapozott döntéshozatalhoz szükséges releváns és objektív adatok hiányára. Jelenleg csak szubjektív értelmezésekre támaszkodunk, ami megakadályozza, hogy a jelentés hatékony eredményeket érjen el. Sajnos nem rendelkezünk az Eurostat erre vonatkozó adataival. Számos értelmezés inkább a laikusok értelmezésén, mint a bizonyítékokon alapul, ami a jelentésen belül téves hangsúlyokhoz vezet” – fejtette ki a megyeelnök.

Borboly Csaba hozzátette: „Meggyőződésünk, hogy a nagyragadozókra vonatkozó hatékony politikáknak a szubszidiaritáson és a többszintű kormányzáson kell alapulniuk, és a helyi hatóságok nagyobb mértékű bevonását sürgetjük a fenntartható együttélés és a biológiai sokféleség növelése érdekében. Az együttélési stratégiáknak helyspecifikusnak kell lenniük, figyelembe kell venniük a kulturális értékeket és a környezeti feltételeket, és úgy kell megtervezni őket, hogy a pénzügyi befektetés megtérülése kiszámítható legyen. Az enyhítési intézkedések jobb nyomon követésére is sürgető szükség van a hatékony, tényeken alapuló szakpolitika előmozdítása érdekében.”

 Daniel Buda, az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának alelnöke méltatta Borboly Csabának a Régiók Bizottsága keretében végzett munkáját, hangsúlyozva, hogy a jelentéseken és a partnerségeken keresztül a helyi közösségek javára lehet alakítani az európai jogszabályokat.

Borboly Csabának a Régiók Bizottságában kifejtett munkájáról bővebben itt olvashatnak: https://cor.borbolycsaba.ro/

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.