fbpx

Borboly Csaba megköszönte a domokosiaknak a tavaly júliusi kezdeményezést és a bukaresti megmozdulás szervezését a medvetámadások ügyében

Falugyűlést tartottak Csíkszentdomokos február 4-én a kultúrotthonban, amelyen Karda Róbert polgármester és Albert Alfonz Pál alpolgármester meghívására Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Becze István megyei tanácsos is részt vettek.

Borboly Csaba felszólalásában méltatta a községbeli megvalósításokat, jó példaként említette az önkéntes tűzoltók és a polgárőrök alakulatát, a lovaséletet, a sportélet megszervezését, az iskola támogatását, vagy a karácsonyi vásár megszervezését, amely szintén fontos egy közösség életében. Odafigyelnek Balánbányára is, mondta a megyeelnök, ennek kapcsán jelentős előrelépés lesz a volt bányairoda épületében a tűzoltóközpont beindítása, amely elképzelés támogatását kérte Borboly Csaba a hivatásos tűzoltók alakulatától is. Továbbá folytatják a Balánbánya és Kovácspéter közötti út javítását, ami összekapcsolja a két térséget, és egy régi lakossági igényt teljesít. Idén a községbe érkezik az egészségügyi szűrőprogram, ami fontos a lakosság egészségi állapotának felmérése miatt, illetve a teendők között sorolta a megyei tanács elnöke egy hegyimentő alakulat létrehozását. Ezenkívül terítékre került az is, hogy járdát alakítsanak ki a főút mentén. Borboly Csaba felhívta a figyelmet a megyei tanács pályázataira, amelyre jelentkezhetnek sportegyesületek, polgárőrök, az önkéntes tűzoltók egyesülete, de vannak kulturális programokat, az állattartókat, az autentikus népviseletek beszerzését finanszírozó programok. A megyeelnök visszatekintve a 2017-es évre megköszönte Karda Róbertnek és a domokosiaknak azt a kezdeményezést, amelynek mentén sikerült megszervezni a július 5-i bukaresti megmozdulást a medvetámadások és a vadkárok kapcsán. Mint mondta, erre a szervezésre szükség volt ahhoz, hogy ne lehessen a témát leseperni az asztalról. Továbbá megköszönte a Minority SafePack-et támogató aláírások gyűjtésében nyújtott segítséget, és felhívta a figyelmet a magyarországi választásokon való részvétel fontosságára.

A falugyűlés helyszínéről élő bejelentkezésben számolt be az idei prioritásokról és programokról Borboly Csaba, Becze István, Karda Róbert és Albert Alfonz Pál:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1500615829985795/

Csíkszereda, 2018. február 4.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.