fbpx

Borboly Csaba: összefogunk a ballonpálya elindításáért!

Március 4-5. között kerül megrendezésre a Megyei Iskolás Jégkorong Kupa

Hargita Megye Tanácsa részéről a tavalyi és az idei támogatás összértéke 100 ezer lej a Hargita-Gyergyó Sportközpont Önkormányzati Fejlesztési Társulás számára, amelyet a gyergyószentmiklósi ballonpálya elindítására és fenntartására fognak fordítani. Nagy előrelépést fog jelenteni a gyermekek felkészülése, edzése szempontjából a ballonpálya elindítása, amíg ez bekövetkezik a gyermekek jégkorong edzéseit falvakon fogják tartani.

— Megadjuk a lehetőséget a községek számára is, hogy hozzájáruljanak a vidéki hoki mozgalom fenntartásához. A ballonpálya újraindításával főként a városi gyerekek mellett a falvak iskoláinak is lehetőséget biztosítunk a korcsolyázásra, akár egy sikeres jégkorongozó karrier megalapozására, amelyhez elengedhetetlen a rendszeres edzés.

Örülök, hogy megtaláltuk a közös hangot és eredményesen tudunk együttműködni a vidéki jégkorong mozgalom fellendítéséért – nyilatkozott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Március 4-5 között kerül sor a Hargita Megyei Tanfelügyelőség, Csíki Jégkorong Közösségi Fejlesztési Társulás, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia és a JégViHar mozgalom közös szervezésében a JégViHar Megyei Iskolás Jégkorong Kupára.

A Jégkorong Kupán 3-5 osztályos, a megye különböző térségéből érkező diákcsapatok fogják összemérni tudásukat a karcfalvi jégpályán.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.