fbpx

Borboly Csaba üdvözli Andrei Jean-Adrian lépését

A medvetámadások megelőzése kapcsán hangzottak el konkrét javaslatok a Hargita megyei prefektusi kollégium augusztus 31-i, hétfői ülésén, amit üdvözölt a jelen lévő Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, hiszen az általa közel két éve hangoztatott probléma ügyében születhet előrelépés. Andrei Jean-Adrian prefektus a törvénytelen legeltetés elleni intézkedéseknek, a lakosság tudatosításának, illetve a villanypásztorok felszerelésének szükségességéről beszélt, továbbá arról is, hogy kilövési engedélyt a kis és közepes méretű medvékre kellene kiadni.

– Örvendek és üdvözlöm, hogy közel kétéves figyelemfelkeltő, javaslatokat tevő és intézkedést kérő tevékenységünk után ma érdemi javaslatok születtek a prefektúra részéről a megoldás érdekében. Az első felvetésem óta eltelt időszakban rengeteget egyeztettünk intézményvezetőkkel, szakemberekkel, az összes érintett féllel, és számos javaslat született. A bürokrácia csökkentésére van szükség, megyei hatáskörbe kell utalni azokat a jogosítványokat, amelyekkel intézkedni lehet – jelentette ki Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsa eddigi kezdeményezéseinek, problémafelvetéseinek összefoglalója, kronológiája megtalálható a http://vadkarok.hargitamegye.ro/ honlapon, amely tartalmazza a témában összegyűjtött közleményeket, sajtóhíreket, videókat, valamint a lakosság jelezheti az ezen a téren tapasztalt problémákat.

Csíkszereda, 2015. augusztus 31.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.