fbpx

Bővült a korondi tűzoltók felszerelése

Új felszereléssel gazdagodott a Korondi Önkéntes Tűzoltóság, az erre fordított 8800 lejes támogatást Hargita Megye Tanácsa pályázatán nyerte az alakulat. A finanszírozásból az önkéntesek biztonságát szolgáló ruházatot vásároltak, az ünnepélyes átadásra a régi korondi kultúrotthon udvarán került sor csütörtökön, november 6-án, ahol jelen volt Borboly Csaba megyeelnök is.

Katona Mihály polgármester ez alkalommal ismételten megköszönte a megyei tanács támogatását, és elmondta, a minél hatékonyabb működés érdekében további pályázati források bevonásával, például a Leader-programban való részvétellel bővítik a tűzoltóság és a katasztrófavédelem felszerelését. Terveik között szerepel egy garázs felépítése is, ismertette, majd hozzátette, minden községben kell legyen egy jó felszereléssel és szakmai felkészültséggel rendelkező csapat, amely vészhelyzet esetén közbe tud avatkozni, megvédeni a lakosságot, megállítani a legelő- és erdőtüzeket.

–          Az önkéntes tűzoltók nagy mértékben segítik hivatásos társaik munkáját, amellyel hozzájárulnak a katasztrófák megakadályozásához, a lakosság biztonságának megőrzéséhez. Örülünk, hogy a megyében bejegyzett szervezeteket pályázataink révén támogatni tudjuk, az elkezdett munkát a jövőben is folytatjuk. Fontosnak tartjuk, hogy képzéseken vehessenek részt felkészültségük tökéletesítése érdekében, illetve hogy saját biztonságuk és a jó munkavégzés érdekében minél korszerűbb felszereléssel rendelkezzenek – nyilatkozta az esemény kapcsán Borboly Csaba.

A megyeelnök jó példának nevezte azt az összefogást, amely a tudatos építkezést biztosítja a községben, és köszönetet mondott a községvezetésnek és az önkéntesek alakulatának, hiszen a megyei tanács támogatásához saját erőforrással is hozzájárultak, tízezer lejjel a helyi önkormányzat és szintén tízezer lejjel az önkéntes tűzoltók alakulata a minél korszerűbb felszerelés beszerzése érdekében.

Csíkszereda, 2014. november 6.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.