fbpx

Duális képzést indítottak a Kós Károly Szakközépiskolában és a Bányai János Műszaki Szakiskolában

Duális képzést indítottak Székelyudvarhelyen a Kós Károly Szakközépiskola vendéglátóipari osztályaiban. A képzések a szakoktatás fellendítése érdekében jöttek létre Hargita Megye Tanácsa és alintézménye Hargita Megyei Fejlesztési Ügynöksége, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, az Udvarhelyi Kis- és Középvállalkozások Szövetsége, valamint a két iskola szoros együttműködésében.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az október 6-i sajtótájékoztatót követően a Kós Károly iskolában a közösségi oldalon is beszámolt a szakképzést erősítő tevékenységekről (https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1395977070449672/). Mint mondta a szakember hiány pótlására jól fizető állásokat, mesterségeket kell létrehozni, de az első lépés a jó szakemberek képzése, ezt erősíti célzottan Hargita Megye Tanácsa több mint négy éve. A megyeelnök szerint a duális képzésnek köszönhetően a diákok az iskola elvégzése után gyakorlati tudásukkal könnyedén elhelyezkedhetnek.

Bíró Barna Botond alelnök szerint Udvarhelyszéken a vállalkozói szférának jelentős szerepe van és a mostani első lépést követően továbbra is segíteni kel a fiatalokat az itthon maradásban.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége továbbra is segít a kiegészítő képzések, események, munka megbeszélések szervezésében, előadók ide csalogatásában a szakmai képzés erősítése érdekében.

A Fejlesztési Ügynökség idén februárban elkészített felmérése a 2016-os évre vonatkozóan alábbi linken érhető el:

http://www.hargitamegye.ro/hirek/a-jo-szakembereket-itthon-is-megbecsulik.html

A szakoktatás témájában végzett felmérésekről, elemzésekről és Hargita Megye Tanácsa kezdeményezéseiről az alábbi linkeken olvashatnak:

http://elemzo.hargitamegye.ro/szakoktatas/

http://hargitamegye.ro/szakoktatas.html

Csíkszereda, 2017. október 6.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.