fbpx

Egészségügy, fejlesztés és sport – ülésezett Hargita Megye Tanácsa

– Fontosnak tartjuk, hogy a megyei tanács tevékenységében azokat a programokat, azokat az ügyeket vigyük előre, amelyek pénzt is hoznak a megyének, ilyen szempontból nagyon fontos volt a mai tanácsülés. Bízom benne, hogy ezek a beruházások, fejlesztések, amelyeket ma a testület megszavazott mindannyiunk hasznára fognak válni – nyilatkozta a Székelyudvarhelyen megtartott rendkívüli tanácsülés végén Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont székhelyén megtartott ülésen részt vett Antal Lóránt RMDSZ-es szenátor is, aki beszámolt arról a szenátus által elfogadott módosításról, ami lehetővé teszi, hogy civil szervezetek, fejlesztési társulások is lehetnek finanszírozó entitások.

A testület egyhangúlag megszavazta, így folytatják az együttműködést az Egészségügyi Minisztériummal, közösön a Kovászna megyei kórházzal, hogy közel 3 millió eurós nagyságrendű európai uniós forráshoz jussanak a csíkszeredai járóbeteg rendelő felszerelésére és javítására.

Tanacsules2

A csíkszentmártoni korai fejlesztőben is szeretnék azt elérni, hogy a nagyon kis gyerekek számára olyan terápiás kezelések induljanak el, amely segíthet már nagyon kis korban a gyereket a társadalom hasznos tagjává tenni, és a különböző hátrányok, akadályoktól mentesen segíteni, hogy felzárkózzon és meggyógyuljon. Ugyanakkor a balánbányai nappali központ is anyagi támogatásban részesült.

– Ha nehezen is, de sikerült most már a bürokratikus útvesztőnek a végére járni és tudjuk támogatni a Csíkszeredai Sportklubot. Bízom benne, hogy a csapat ezt érdemben fel tudja használni az év végéig, és hozzák azokat az eredményeket, amelyekre mindannyian büszkék vagyunk nem csak Csíkban, hanem egész Székelyföldön – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

A zetelaki járda ügyében is előrelépés történt, az új, magasabb értékű kiírásra várják a jelentkezőket, hogy befejeződjön a munkálat.

Csíkszereda, 2018. október 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.