fbpx

Egy 4×4-es autót kapott a hegyimentők maroshévízi csapata

Egy 4×4-es gépjárművel gazdagodott Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának maroshévízi csapata, a Călimani Egyesület. Az autó átadására január 5-én került sor a maroshévízi polgármesteri hivatal előtt, ahol jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barabás Csaba kabinetvezető, Rugină Ciprian megyei tanácsos, Fekete Örs, a közszolgálat vezetője és a Gingean Paul, a maroshévízi hegyimentő csapat vezetője. Az eseményt egybekötötték az északi térség polgármestereivel tartott megbeszéléssel.

Nagyon fontos a csapat felszeretsége szempontjából az újonnan kapott jármű, hiszen eddig nem volt 4×4-es autójuk, ami fontos a hatékony közbelépés miatt, mondta Fekete Örs. Maroshévíz hegyvidéki környezetében elengedhetetlen a megfelelő jármű a helyszíni kiszállásokhoz, hiszen számos riasztást kapnak a Kelemen-havasokból, tette hozzá a közszolgálat vezetője.

A 4×4-es autót a hegyi- és barlangimentő közszolgálat vásárolta Hargita Megye Tanácsának támogatásával.

A térség polgármestereivel tartott megbeszélésen Borboly Csaba azt kérte az elöljáróktól, hogy segítsék a hegyimentő csapatot és tevékenységüket, hiszen munkájuk elengedhetetlen a lakosság biztonsága és a turizmus fellendítése érdekében. A vészhelyzetekben való segítésen kívül szerepet vállalnak a természeti értékek védelmében, megteremtik a biztonságos túrázás feltételeit a turistaösvények folyamatos karbantartásával, bázisok építésével, tette hozzá a megyeelnök. A polgármesterek mindezzel egyet is értettek, és támogatásukról biztosították a hegyimentők csapatát.

Csíkszereda, 2018. január 5.

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.