fbpx

Egy érintetlen természeti övezet kialakítása a cél

Egy érintetlen természeti övezet kialakítása a célunk, amely képes lenne a turizmus fejlődésében is szerepet játszani, mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának az elnöke a Nagy-Hagymás Fejlesztési Társulás gyűléssel egybekötött terepszemléjét követően.

A Társuláshoz tavaly ősszel Neamț megye is csatlakozott, a partnerség révén szeretnék a megyék elérni a programok és projektek megvalósulását, illetve a térségben élő emberek érdekeit szolgálni. A projektek segítenék a települések kulturális, gazdasági és infrastrukturális fejlődését, fogalmazott Borboly Csaba.

 

Szaladóversenyt és szemétszedést is terveznek a Nagy-Hagymásban, utóbbira még az idei évben sor kerülhet.

Ezek mellett pedig készülőben van a mindenre kiterjedő mesterterv is, amely egy jó alapja lehet az eredményes végkifejletnek, mondta Bernád Bernadett, a Nagy-Hagymás Fejlesztési Társulás igazgatója.

Ezzel egyidőben pedig egy kérdőíves felmérés is zajlik, amelyben a lakosság véleményét kérik ki azzal kapcsolatban, hogy mire lenne szükség a térségben és az így kapott ötleteket is megpróbálják megvalósítani, beépíteni a mestertervbe, nyomatékosította Bernád Bernadett.

Forrás: marosvasarhelyiradio.ro

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.