fbpx

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Hargita és Vas megye

Hargita megye és a magyarországi Vas megye együttműködéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke augusztus 23-án, kedden Szombathelyen. A két megye elöljárója szorgalmazza a testvérmegyei kapcsolat kialakítását és ennek jegyében az együttműködést számos területen. Például kölcsönösen megismernék egymás pályázati rendszerrel kapcsolatos tapasztalatait, a katasztrófa- és polgárvédelemben közös gyakorlati programokat, képzéseket kezdeményeznek, támogatnák egymást a befektetők vonzásában, szorgalmazzák az ifjúság támogatása érdekében kialakított közös programok, projektek lebonyolítását.

Fotók: Ohr Tibor
Fotók: Ohr Tibor

A felek abban is egyetértettek, hogy Hargita és Vas megyének együtt kell működnie a megyei értéktárak feltérképezésében és népszerűsítésében. Hargita megye Vas megyei szakemberek segítségét kéri a Hargita-hegység fejlesztésében – amely Hargita Megye Tanácsa kiemelt, stratégiai fontosságú projektje –, szorgalmazzák a turisztikai szövetségek, egyesületek szakmai tapasztalatcseréjét, közös ifjúsági, turisztikai, kulturális programokra pályáznának az Európai Uniónál, legalább félmillió euró értékben. A két megye települései közti testvérkapcsolatok kialakítására is törekedni fognak, állapodott meg a két elöljáró.

Majthényi László meghívta Hargita Megye Tanácsa csapatát a jövő februári böllérversenyre, amely kiváló alkalom lesz a székelyföldi önkormányzat bemutatkozására Vas megyében.

Csíkszereda, 2016. augusztus 23.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.