fbpx

Elhunyt a kőrispataki medvetámadás áldozata

Március 22-én 11 óra körül életveszélyesen megsebesített Kőrispatak közelében egy 35 éves családapát a medve. A vadállat a férfi mellkasát és felső végtagjait marcangolta, illetve a nyakán és a fején is megsebesítette. A székelyudvarhelyi kórházból kiszállt mentősök beavatkozására nem reagált az eszméletét vesztett férfi, végül szállítás közben a mentőben elhunyt.

Az esetről értesítették Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét, aki figyelemmel követte a történéseket, és közösségi oldalán beszámolt a fejleményekről:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/photos/a.358855334161856/2021999624514077/?type=3&theater

Hargita Megye Tanácsa március 22-i rendkívüli ülésén a testületnek is beszámolt a megyeelnök a sajnálatos esetről:

Várták a rohammentő szolgálatot, hogy az áldozatot a marosvásárhelyi egyetemi kórházba szállítsák, de sajnos a 35 éves férfi elhunyt. Borboly Csaba felháborodásának is hangot adott, hiszen erre a veszélyes egyedre már tavaly kérte a Hubertus Vadásztársaság a kilövési engedélyt. Nem igaz, hogy az Európai Unió tiltja a veszélyes egyedek eltávolítását, hangsúlyozta a megyeelnök:

A tanácsülés alatt értesítették Kolumbán Dávid tanácsost, hogy az áldozat a mentőben elhunyt Firtosmartonosnál. A tanácsülés résztvevői egy perc csenddel adóztak emlékének:

Az áldozat a nagymamával nevelte kislányait, miután a gyerekek édesanyja elhagyta a családot. Borboly Csaba felhívást intézett mindenkihez, hogy lehetőségei szerint segítse a családot. Az esetért valakinek felelnie kell, hangsúlyozta Hargita Megye Tanácsának elnöke, ugyanis korábban kérték a veszélyes egyed eltávolítását, és az Európai Unió nem tiltja az emberi élet védelmét.

Hargita Megye Tanácsa gyűjtést szervez a család megsegítésére, segíti a családot a temetés költségeiben, egy ügyvéd kifizetésére, követelik, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium nevezze meg a felelőst a ki nem adott engedélyek miatt, illetve kérik Tánczos Barna szenátor és Korodi Attila közbenjárását a kormányrendelet módosítása érdekében.

Egy kilenc és egy tizenkét éves kislány maradt apa nélkül, mert a minisztériumban valakinek nem volt ideje kivizsgálni, veszélyes-e a bejelentett medve. SEGÍTSÜNK! Fogjunk össze érdekükben, támogassuk őket lehetőségünkhöz mérten.

Adományaikat elküldhetik a Hargita Megyéért Egyesület számlájára megjelölve, hogy a medvetámadás áldozatainak utalnak.

Számlaszám:

Hargita Megyéért Egyesület

RO79BRDE210SV06542542100

BRD – Groupe Société Générale, Csíkszeredai kirendeltség

Csíkszereda, 2019. március 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.