fbpx
????????????????????????????????????

Elkezdődhetnek az útkarbantartási munkálatok Hargita megyében

A megyei besorolású utak karbantartási munkálatait kivitelező cégekkel kötött szerződést Hargita Megye Tanácsa április 21-én. Az első keretszerződés kátyúzásra szól a székelyudvarhelyi Multiplant Kft.-vel, ennek keretében pedig az elkövetkezendő időszakban zónánként is megkötik a szerződéseket, így Gyergyó és Csík térségében, valamint Udvarhelyszéken. Az egy évre szóló szerződés értéke másfél millió lej. A második keretszerződésben forgalombiztonsági elemekre vonatkozó munkálatokra kötöttek megállapodást a bukaresti székhelyű Teo Trans Consulting Kft.-vel. Az egyezség szerint prioritást élvez a hosszanti csíkok, átjárók újrafestése, a hiányzó útjelző táblák felszerelése, szalagkorlátok pótlása. A szerződést kétéves időszakra kötötték.

Incze Csongor, a megyei tanács nyári útkarbantartásért is felelő alelnöke elmondta, örvend, hogy a közbeszerzési eljárások nem húzódtak el fellebbezések miatt, így már tavasszal nekifoghatnak a munkálatoknak.

– Reményeim szerint a kátyúzást másfél hónap alatt be tudjuk fejezni a megyei utakon, a forgalombiztonsági elemek kihelyezését, felfestését pedig egészen a hidegek megérkezéséig végezzük. Az útfestéseknél a forgalmasabb útjaink élveznek prioritást, majd utánuk következnek a kevésbé forgalmasak. Az útfestésről még azt is tudni kell, hogy melegben ajánlott végezni, mert minél hamarabb meg kell száradnia a festéknek, hogy az áthaladó forgalom ne kenje szét az úttesten a friss festéket – nyilatkozta az alelnök.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint biztonságunk és a gördülékeny közlekedés érdekében elengedhetetlen, hogy rendben legyenek az utak.

– A megyei tanács minden évben szerződést köt cégekkel, hogy elvégezzék a karbantartási munkálatokat, pótolják a hiányzó forgalombiztonsági elemeket, újrafessék a csíkokat. Az utak rendben tartásának a biztonságon kívül esztétikai jelentősége is van, mivel a látnivalók, a jellegzetességek mellett a megyén végighaladó utak is sokat elárulnak az illető térségben élőkről. Ezért is fontos megfelelni az esztétikai szempontoknak is, hogy gondozott, vendégszerető megye érzését keltsük a térségünkbe látogatókban – véli a megyeelnök.

Csíkszereda, 2016. április 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.