fbpx

Elkezdődtek a felújítási munkálatok a kissolymosi úton

Elkezdték a felújítási munkálatokat a 134A megyei úton, a kissolymosi eltérőtől a keresztúri halastavakig tartó szakaszon. A beruházás Hargita Megye Tanácsa egyik legjelentősebb projektjének része.

A kezdéshez összegyűltek a helybéliek, jelen volt továbbá Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, Barti Tihamér, az intézmény alelnöke, Nagy Lajos, Románandrásfalva község polgármestere, Rafai Emil, Székelykeresztúr polgármestere, valamint Lőrinczi Levente unitárius lelkipásztor. Borboly Csaba elmondta, hogy a Solymosok, Románandrásfalva község mintha el lett volna zárva a megyénktől évtizedeken keresztül, és az elöregedés elég jelentős mértékű, de reméli, a járható út hozzájárul majd ahhoz, hogy a fiatalok vonzóbbnak találják a kisfalvakat.

– Azt az áldatlan állapotot szerettük volna felszámolni, hogy Maros megyén keresztül kelljen bejönni Hargita megye egyik községébe, ezért úgy határoztunk, hogy megépítjük a közvetlen bekötőutat Keresztúrra, és bízom benne, hogy 2016-ig be is fejezzük az építkezést – jelentette ki a megyeelnök.

Barti Tihamér alelnök elmondta, a beruházás összértéke több mint ötmillió lej, ebből az elkövetkező hetekben közel egymillió lejes beruházás fog megvalósulni, ami 960 méter út megvalósítására elegendő. Ez a beruházás kormányzati támogatással valósul meg, és még az idén elszámolják.

Nagy Lajos polgármester szerint lehet szép a táj, ha nincsenek útjaink és elvesznek falvaink.

– Évek óta várunk arra, hogy – ahogy mi mondjuk – a hegyen át, a rövidebb úton tudjunk közlekedni, s remélem, hogy ezzel a beruházással új fejezet kezdődik a község életében – mondta.

Rafai Emil, Székelykeresztúr polgármestere, mint fogalmazott, jobban örvendene annak, ha két irányból, párhuzamosan kezdődne el az építkezés, de így is bízik abban, hogy az új útnak köszönhetően a halastavak környékén élénkül a turistaforgalom. Lőrinczi Levente lelkipásztor áldásában azt mondta, a reménytelenség reménységgé változott.

Hargita Megye Tanácsa a 2014. évi első ülését Kissolymoson tartotta, és akkor ígéretet tettek arra, hogy ezt az utat felújítják. A szóban forgó szakasz költségeit a kormány helyi fejlesztési programjából (PNDL) fedezik, az erről szóló szerződést augusztusban írták alá. Ezúttal a szenterzsébetiek is ígéretet kaptak arra, hogy amint lehet, újraaszfaltozzák az utat.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

5 Hozzászólások