fbpx

Elkezdték a Korond-Atyha útszakasz felújítását

Elkezdték a 136A jelzésű megyei, Korond és Atyha közötti útszakasz felújítási munkálatait július 22-én, pénteken Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Katona Mihály, Korond község polgármestere és a helyiek jelenlétében. Hatkilométeres szakaszon aszfaltoznak egészen a macskakővel borított részig, a munkálatokat a terv szerint már az idén befejezik. A beruházás magába foglalja az alapozást, aszfaltozást, vízelvezetési munkálatokat, mint sáncok ásása, átereszek kialakítása.

Két éve húzódik a Korond-Atyha közötti útszakasz felújítása, fél éve döntött úgy Borboly Csaba, hogy személyesen veszi kézbe az ügyet, megvizsgálja az ügy részleteit, és foglalkozik az egyes gondok megoldásával. Ezért a múlt héten a megyeelnök arra kérte a kivitelező céget, hogy kezdjék el a munkálatokat, különben felbontják a szerződést. Szerdán, július 13-án a felsősófalvi tánctáborban tartott munkamegbeszélésen sikerült megállapodniuk a kivitelezővel, a tervezővel és a helyi polgármesterrel, hogy ezen a héten elkezdik a munkálatokat az út első szakaszán, amely az Atyhán áthaladó részt jelenti. A felújítás azért nem történt meg korábban, mert többféle érdek, akár jogosnak nevezhető, de egymásnak ellentmondó műszaki probléma adódott, amiben a tervező és a kivitelező nem értett egyet, és mindez késleltette a munkálatok elkezdését. A korábbi megbeszélésről a megyei tanács honlapján olvashatnak bővebben: http://www.borbolycsaba.ro/hirek/hamarosan-aszfaltut-lesz-atyha-fele/. Továbbá megtekinthetik a helyszínen készített videót is: https://www.facebook.com/csaba.borboly?fref=ts.

– Atyha olyan jellegzetes települése megyénknek, amely turistákat kell vonzzon, és ahol biztosítani kell a feltételeket a fiataloknak, hogy hazajöhessenek. Korábban felavattuk a fából készült új iskolát, rendbe tettük Korond községgel közösen a templomot és a kultúrotthont is, és ha az utat is leaszfaltozzuk, Atyha olyan hely lesz, ahol azon fiatal családok, akik egészséges környezetben, szép helyen akarnak élni és családot alapítani, itt lehetőségük lesz erre. Remélem egyre többen fognak hazaköltözni, hisz gyorsabban lehet majd eljutni Szovátára, Parajdra és Székelyudvarhelyre a felújított útszakasznak köszönhetően, ami munkalehetőséget is jelent – nyilatkozta a megbeszélést követően Borboly Csaba.

Katona Mihály megköszönte a megyeelnöknek, hogy közbenjárásával végre elkezdődhet a felújítás. A helyiek is örömmel fogadták, hogy előre láthatóan már idén aszfaltút lesz Atyhán.

Csíkszereda, 2016.  július 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.