fbpx

Épül az Agyagfalvát Székelymuzsnával összekötő út

A Bögöz községhez tartozó Agyagfalván és Vágáson is átadtak egy-egy útszakaszt Hargita Megye Tanácsa elöljárói kedden, december 8-án. A vágási DC 225-ös jelzésű községi út majd egy kilométeres szakaszát aszfaltozták le, amelyet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke, Incze Csongor alelnök, Tóásó László megyei tanácsos, Farkas Mózes, Bögöz község polgármestere, Tóásó Kálmán helyi tanácsos és a helyiek jelenlétében adtak át. A beruházás 100 ezer lej értékben valósult meg. Ugyanakkor Agyagfalván közel 500 méteres szakasz aszfaltozása is elkészült a DC 228-as jelzésű szintén községi úton, amit mintegy 100 ezer lejjel támogatott Hargita Megye Tanácsa.

Farkas Mózes polgármester köszönetét fejezte ki Hargita Megye Tanácsa támogatásáért, elmondása szerint nem mindegy, hogy milyen úton járunk, így az elkészült utaknak köszönhetően jelentősen könnyebbé, biztonságosabbá válik a közlekedés. Borboly Csaba megyeelnök a beruházások és fejlesztések kapcsán megjegyezte, hogy mindezekkel a fiatalok itthon maradását szorgalmazzák.

– Ahol összefogás van, ott könnyű segíteni, jó példa erre Bögöz térsége, a fejlesztési munkálatoknak köszönhetően növekedik az ingatlanok értéke, munkahelyek jönnek létre, és ezáltal a fiatalokat segíthetjük az itthon maradásban – hangsúlyozta a megyeelnök méltatva Tóásó László térségi megyei tanácsos munkáját.

Incze Csongor alelnök ugyancsak örömének adott hangot, hogy újabb utakra került aszfaltszőnyeg Vágáson és Agyagfalván.

Az elöljárók megtekintették azt az útszakaszt is, amely Agyagfalvát Székelymuzsnával köti majd össze (DC 15) jelentősen csökkentve a két település közti távolságot, hiszen a jelenlegi Agyagfalva–Bögöz–Kányád–Székelymuzsna-útvonal több mint 20 kilométeres távolsága helyett az utazók közvetlenül, alig hét kilométeres szakaszon közlekedhetnek a két település között.

 

Csíkszereda, 2015. december 8.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.