fbpx

Erősebb együttműködés, hatékonyabb fellépés a baj esetén

Megtartotta első gyűlését a Hargita megyei önkéntes tűzoltóságokat támogató munkacsoport

Május 13-án, hétfőn a csíkszeredai megyeházán tartotta első hivatalos munkamegbeszélését a Hargita megyei önkéntes tűzoltóságokat támogató, szeptemberben létrejött munkacsoport.

Az eseményen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Albert Csaba, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületének és a munkacsoportnak az elnöke, Stelian Cimpoeșu ezredes, a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének (ISU) parancsnoka, valamint a tűzoltó munkacsoport tagjai.

Borboly Csaba, elnök köszöntőbeszédében kiemelte, hogy önkéntes tűzoltóink munkája csak úgy lehet hatékony, ha együttműködnek a hivatásos tűzoltókkal, a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségével és ezt a munkát össze tudják kapcsolni az intézményben zajló ez irányú törekvésekkel, legyen szó a pályázati programokról, vészhelyzetekről vagy olyan eseményekről, ahol érintettek a tűzoltóink. A munkacsoport ennek ad egy olyan teret, ahol eredményesen lehet együtt gondolkodni és dolgozni.

Albert Csaba, a munkacsoport vezetője szerint a munkájuk fő célja, a megyei szinten történő beavatkozások hatékonyságának és operatív képességének a növelése lesz, amely hozzájárul a lakosok biztonságának, egy biztonságos megye kiépítésének a lehetőségéhez.

Stelian Cimpoeșu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) parancsnoka hangsúlyozta az önkéntes tűzoltók és a hivatásosok közötti jó együttműködés fontosságát és elmondta, hogy ennek a munkacsoportnak a tevékenységének a támogatása kulcsfontosságú, hiszen egy célért dolgoznak.

A munkacsoport a továbbiakban javaslatokat és ötleteket fog kidolgozni, amelyek hozzájárulnak a hivatásos és önkéntes tűzoltók szolgáltatásainak a hatékonyságának a növeléséhez és a megye lakosságának a biztonságához, hiszen az emberi élet és a javak védelme elsődleges kell legyen.

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.