fbpx

Erősítsük együtt megyénk turizmusát!

Fenntarthatóság a Hagymás-hegység térségében

Kovácsoljunk előnyt a hátrányból! Erősítsük együtt megyénk turizmusát!
Itthon, kicsiben, összefogva, egymást segítve fenntartható módon, a természetre vigyázva fejlesszük a térség turizmusát!
A helyi, kis és családi vállalkozások emberközeliek, könnyen, rugalmason alakíthatóak és olyan minőségi, fenntartható szolgáltatásokat tudnak kialakítani, ami vonzóvá teheti a térséget.
Egyedi tájaink, hagyományaink, gasztronómiánk és értékeink mentén tudunk egyedit, különlegeset nyújtani a tömegtermékekkel és szolgáltatásokkal szemben.
A Székelytermék – Produs Secuiesc létrejötte ilyen szinten nagyon nagy érték, hiszen a helyi alapanyagok felhasználása és helyben való értékesítése nem csak gazdasági és fenntarthatósági szempontból jelent előnyt, de a tutisták számára is vonzó lehet.
Célul tűztük ki, hogy a következő időszakban minél több Ecolabel védjegyet beszerezzünk, ami egy olyan tanusítvány, amelyet a környezetbarát termékek és szolgáltatások kaphatnak meg. Akik kisebb környezeti hatással rendelkeznek, mint versenytársaik és a fenntarthatóságot részesítik előnyben.
Meg kell feleljünk az új úniós irányelveknek, ha részesei akarunk lenni a következő néhány évben a támogatási rendszereknek. Olyan programoknak és projekteknek, amelyek által finanszírozást kaphatunk.
A Nagyhagymás Fejlesztési Társulás ezen célok mentén szervezte meg a Fenntarthatóság a Hagymás-hegység térségében című konferenciát, ahol a térség önkormányzatai, egyesületei, illetve magánvállalkozói gyűltek össze, hogy átfogó képet kapjanak a fenntarthatóság és a térség turizmusának témakörében.
Próbáljunk meg vigyázni arra, amit kaptunk, hogy mi is fenntartható módon továbbadhassuk.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.