fbpx

Értékeken alapuló, alulról építkező európai, Hargita megyei sportmodell létrehozása

A fiatalok bevonása a sporttevékenységekbe és szociális jólétük előmozdítása prioritást élvez.

A tegnapi SEDEC szakbizottsági ülésen, elfogadták a modosító javaslataimat, melyet Roberto PELLA, Valdengo (Biella megye) polgármestere által készített munkadokumentum kapcsán terjesztettem elő. Módosításaimban a következőket hangsúlyoztam:

a helyi és megyei önkormányzatok létfontosságú szerepet játszanak a közösségeik sporttevékenységének előmozdításában és fejlesztésében, ezért az uniós finanszírozási lehetőségeket a kevésbé fejlett régiók, a helyi és megyei önkormányzatainak sajátos igényeihez és prioritásaihoz kell igazítani.

Azt is fontos felismerni, hogy a kevésbé fejlett régiók prioritást élvezzenek a sportprogramok és -kezdeményezések uniós finanszírozásában.

Mivel a helyi és megyei önkormányzatoknak kulcsfontosságú szereplők az alulról építkező sport és szabadtéri tevékenységek előmozdításában, fontos a szabadtéri infrastrukturális projektek fokozott támogatása és finanszírozása.

Elengedhetetlen a fiatal tehetségek vonzása a sporttevékenységekbe.

Egy nemrégi felmérés szerint a csíkszeredai gyerekek 40-45% -a sportol, ez megyeszinten is kiemelkedőnek számít, ezért dolgozunk tovább mind a helyi, mind a megyei önkormányzat szintjén. Készítjük Hargita megye sportstratégiáját, mely a jövőbeli döntéshozatalok alapja lesz, általa egy lépéssel közelebb kerülünk egy ideális jövőképhez, iránymutató lesz a megyeszintű közös sportfejlesztéshez.

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.