fbpx

EU-s pályázatból vásárolnak védőeszközöket az elhelyezőközpontoknak

A kormány még mindig nem vállal felelősséget a megyei szociális rendszerért

Közel hárommillió lej értékben vásárolhat védőeszközöket a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság, miután Hargita Megye Tanácsa alintézményeként sikeresen pályázott a Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) keretében.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, jó helyre kerül az EU-s pénz tekintve, hogy a kormány részéről még mindig elmarad a felelősségvállalás.

– Ebben a forráshiányban és ebben a nehéz időszakban ez az összeg nagyon fontos pénzügyi segítség a Hargita megyei szociális rendszernek, ezáltal csökkenthetik a járványkockázatokat – tette hozzá Borboly Csaba.

Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság igazgatója elmondta, a támogatásból 14 központ számára vásárolnak védőeszközöket, úgymint egészségügyi maszkokat, köpenyeket, kesztyűket, védőszemüvegeket, fertőtlenítőszereket, hőmérőket, valamint UV-lámpákat.

Az igazgató szerint ezzel a pályázattal a jövő évben fedezni tudják a központok számára a szükséges védőeszközöket a szociális tevékenység elvégzéséhez.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.