fbpx

Fejlesztenék Homoród mentét

A Homoródszentmárton és Homoródkeményfalva, illetve Homoródszentmárton és Homoródalmás közötti utak felújítására keres kivitelezőt Hargita Megye Tanácsa. A 131A és 132A jelzésű megyei utak modernizálásának kiírása megjelent az elektronikus közbeszerzési felületen is (http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/achizitiipublice). A vállalkozások december 14-ig, illetve december 11-ig küldhetik be ajánlataikat, mindkét szakasz esetében több mint hat kilométert újítana fel a megyei tanács, a beruházások értéke szakaszonként pedig meghaladja a hatmillió lejt.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnökének konzultációs csoportjában év elején többen jelezték ezen szakaszok felújításának szükségességét:

https://www.facebook.com/groups/641571599341625/permalink/764811480350969/

A RMDSZ közbenjárásának is köszönhetően mindkét útra sikerült kormánytámogatást is lehívni az Országos Helyi Fejlesztési Programból (PNDL).

A megyeelnök szerint a térség településeinek összekötése nagyban hozzájárul majd a fiatalok itthon tartásához és a települések benépesítéséhez, valamint a turizmus szempontjából is kiemelten fontos ezen szakaszok felújítása. Éppen ezért számít a megyei vállalkozások jelentkezésére is. Ha decemberben kihirdetik a nyertes, és a közbeszerzés során nem ütköznek akadályokba, tavasszal mindkét szakaszon elkezdődhetnek a munkálatok.

Ezen utak felújítását is követhetik a megyei tanács beruházásait összesítők online felületen:

http://investitii.judetulharghita.ro/actuale?language=hu

Csíkszereda, 2017. november 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.