fbpx

Fejlesztéseket megalapozó jogi keret készül

Meghirdette Hargita Megye Tanácsa a közbeszerzést a – Hargita és Kovászna megyei települések részvételével megalakított – Csomád–Bálványos Közösségi Fejlesztési Társulás egységes zonális rendezési tervének elkészítésére. A kiírás a Hargita megyei részre érvényes, felkerült az elektronikus közbeszerzési rendszerbe (SEAP), és megtalálható a megyei tanács honlapján is (http://hargitamegye.ro/consiliul-judetean-harghita/achizitii-publice/cumparari-directe.html). A Csomád–Bálványos Közösségi Fejlesztési Társulás tagja Hargita megyében Csíkkozmás, Tusnád és Tusnádfürdő – ezek közigazgatási területére szól a közbeszerzés –, Kovászna megyében Sepsibükszád és Torja.

Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke ezúton is felhívással fordul az érdekelt szakcégekhez, hogy jelentkezzenek a kiírásra. Elmondta, hogy ez a dokumentáció lesz majd az alapja a térség további feljesztési projektjeinek, amelyek székelyföldi léptékűek.

– A fontos célkitűzések közé tartozik egy olyan jogi keret létrehozása, amely megállítja az illegális tevékenységeket, ellenőrizhetővé teszi a fejlesztések kivitelezését. Ennek alapján a későbbiekben minden befektetés, a rendezési terv előírásaira és szabályaira alapozva, az érintett települések közös fejlődését biztosítaná. Számos egyeztetést foglalt magában az előkészítési szakasz, a térség településének polgármestereivel, a kisrégióban aktív szervezetekkel és más érintett felekkel. A cél, hogy a Szent Anna-tó és környéke egy „zöld” turisztikai célponttá váljon – nyilatkozta a megyei tanács elnöke.

Csíkszereda, 2016. április 6.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.