fbpx

Fejlesztik a maroshévízi hegyimentőbázist

Kültéri javításokat végeznek Maroshévízen a hegyimentők központjánál, és a csapatnak szüksége van egy terepjáróra, amely megfelelő az erdei utakra is. Ezek megvalósításában nyújt segítséget Hargita Megye Tanácsa.

Erről a támogatásról biztosította a hegyimentőket a helyszínen május 2-án a megyei tanács küldöttsége. A központhoz látogatott Borboly Csaba megyeelnök, Barabás Csaba kabinetvezető, Szabó Barna megyemenedzser, Fekete Örs, Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának vezetője, Chiorean Adrian, a megyei tanács főépítészi hivatalának vezérigazgató-helyettese, Rugină Dan Ciprian megyei tanácsos, továbbá jelen volt Gingean Paul, a megyei közszolgálathoz tartozó maroshévízi hegyimentőcsapat vezetője.

A Kelemen-havasokba vezető úton levő hegyimentőközpontnál külső javítások szükségesek, meg kell erősíteni a garázs felhajtóját, meg kell oldani az udvaron a vízelvezetést, és ki kell alakítani a bejáratot. Ezenkívül a csapatnak szüksége lenne egy terepjáróra, mert a jelenlegi autójának erdei utakon való használata nem célszerű.

A megyei tanács igyekszik segíteni a csapat munkáját, a jelenlevők abban egyeztek meg, hogy a hegyimentőcsapat készít egy költségvetést a javítások anyagszükségletéről, és közösen próbálnak megoldást találni a jármű beszerzésére.

A maroshévízi bázist zöldenergiával működő berendezésekkel szeretnék ellátni a költségek csökkentése érdekében, az erre vonatkozó dokumentációt elfogadta április 27-i ülésén Hargita Megye Tanácsa.

Csíkszereda, 2017. május 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.