fbpx

Fiatal helyi vezetők, Európa jövőjéért!

Ma délelőtt a Régiók Bizottságának online műhelymunkáján vettem részt, ahol a következő gondolatokat osztottam meg a fiatal választott politikusokkal (YEP):

A helyi és regionális önkormányzatok fiatal generációjának munkája elengedhetetlen, mert jópéldák és információk megosztásával meghatározzák a fiatalok jövőképét Európában.

A zöld átállás (Green Deal) társadalmi következményeit tekintve kiemeltem, hogy a fosszilis tüzelőanyagok árának növekedése aránytalanul érintheti a háztartásokat, a sérülékeny kisvállalkozásokat, a közlekedési eszközök felhasználóit, akik nem férnek hozzá a megfizethető közlekedési megoldásokhoz.

Az árhatások erősebben érezhetők a kevésbé fejlett régiókban.

A felelős intézményeken belül megbeszélésekre van szükség az Energiastratégiáról, az Energiatörvény módosításáról egyaránt.

Romániában vannak olyan régiók, ahol nem a luxus életmód részeként, hanem a szegénység jeleként használnak tűzifát.

❗❗Mi, a helyi és regionális önkormányzatok képviselői mindent megteszünk helyi gazdaság támogatása, munkahelyek megőrzése, új munkalehetőségek teremtése és a minőségi oktatás biztosítása érdekében, ezért csatlakoznunk kell ehhez a kezdeményezéshez minél többen, a fiatal generációk biztonságosabb, ellenállóbb és zöldebb jövője érdekében.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.