fbpx

Folytatódik a Vienne megyei turisztikai tapasztalatcsere

Térség- és turzimusfejlesztésről tárgyalt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a hétvégén Bányai Gábor magyarországi országgyűlési képviselővel, aki Hargita megyében tartózkodik. A képviselő korábban testvérmegyénk, Bács-Kiskun közgyűlésének elnöke volt, és már akkor kiváló együttműködés alakult ki, aminek egyik eredménye, hogy a kecskeméti orvoscsoport évente végez Hargita megyei szűrővizsgálatot.

Székelykeresztúron a térség fejlesztési lehetőségeiről folyt az eszmecsere, majd a képviselő Csíkba látogatott, és megtekintette a szentsimoni Csíki Sör Manufaktúrát. A megbeszélésen szó esett esett arról, hogy Bányai Gábor közbenjárásának is köszönhetően szeptember elején Borboly Csabát fogadja a franciaországi Vienne megye új vezetősége. Hargita Megye Tanácsa már korábban kialakította kapcsolatát Vienne megyével, idegenforgalmi fejlesztésről tájékozódtak kölcsönösen, most ennek folytatását, illetve testvérmegyei kapcsolat kialakítását szorgalmazzák a felek.

– A franciaországi jó tapasztalatokat a helyi sajátosságaink szerint ültetnénk gyakorlatba. Ezektől a kapcsolatoktól fejlődést remélünk, konkrétan a vendégéjszakák számának növekedését, ebben segít Bányai Gábor képviselő – nyilatkozta Borboly Csaba.

(A Vienne megyeiek csíkszeredai konferencián számoltak be turisztikai sikereikről 2013 őszén, az erről szóló tévés híradás megtekinthető a következő linken: http://hargitatv.ro/ro/2013/viragzo-turizmus-parizs-es-hegyek-nelkul/)

Csíkszereda, 2015. augusztus 16.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.