fbpx

FRiDGE program: élelmiszeripari cselekvési terv készül

Az Interreg Europe FRiDGE nemzetközi program az élelmiszeripar ágazataihoz kapcsolódó tapasztalatokat és jó gyakorlatok cseréjét támogatja, azzal a céllal, hogy az együttműködésből született eredményeket fejlesztési programok révén beépítsék a regionális és országos politikákba.

Hargita Megye Tanácsa június 7-én a csíkszeredai megyeházán ült le első ízben tárgyalni a cselekvési tervet készítő Millepontem Consulting Kft. képviselőivel. A cselekvési tervnek olyan konkrét lépéseket kell tartalmaznia, amely javítja a kis- és középvállalkozók versenyképességét a Regionális Operatív Program révén.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke elmondta, a Székely termék védjegy megérett az újragondolásra. Mint mondta, vannak ugyanis olyan termelők, akik helyi vásárokon tudják értékesíteni a termékeiket, őket továbbra is kell támogatni, rajtuk kívül azonban vannak olyan termelők, akik által magasabb szintekre is eljuthat a védjegy. Ezeket a hálózatokat pedig ki kell használni.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hozzátette, a források azonosításával a végrehajtható intézkedések kell hogy szerepeljenek a cselekvési tervben. Ehhez a megyei tanács partneri hálózatára kell építeni, azt erősítve és a tevékenység összehangolásával sikerülhet egy olyan közös terv megalapozása, amellyel a későbbiekben az egyesületi, szövetkezeti rendszerek számára további forráslehetőségek nyílnak meg. Hozzátette, ehhez a cselekvési terv kidolgozása során minél több konzultációt kell tartani, hogy az érdekelt felek igénye még jobban tükröződjék.

A cselekvési terv első változatát július végén kell leadni, a végleges munkadokumentumnak pedig januárig kell elkészülnie.

A nemzetközi projektben Hargita Megye Tanácsa partnerként vesz részt testvérmegyei kapcsolata révén, a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség meghívására.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.