fbpx

Frissítették az országok listáját, Törökország is ,,bevörösödött”

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság 59-es határozata értelmében Nagy-Britannia, Ciprus, Spanyolország, Portugália, Izrael, Görögország, Írország, Franciaország  maradt a vörös zónában, de felkerült többek közt   Törökország, Montenegró és az Amerikai Egyesült Államok. Az ezekből az országokból Romániába beutazó polgárok csak akkor nem kerülnek 14 napos karanténba, ha rendelkeznek a koronavírus elleni oltással, vagy az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus-fertőzésen. Az elkülönítéstől a PCR-teszt sem mentesít.

A fertőzési ráta emelkedése miatt ugyanakkor zöld zónából sárgába sorolták át többek közt   Észtországot, Litvániát és Finnországot, a vörös zónából átkerült a sárgába Hollandia és Málta, Dánia és Belgium is a sárga zónába maradt.

A vörös és sárga zónából  zónából Romániába történő beutazáskor a gyermekek 6 éves korig mentesülnek a karantén  kötelezettsége alól , míg a 6 és 16 év közötti gyermekek csak 72 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszt felmutatása esetén.

Emellett elrendelték, hogy mentesülnek a karanténkötelezettség alól a Romániába érkező sport- és művészdelegációk tagjai, akik sportversenyeken, illetve kulturális vagy szórakoztató rendezvényeken vesznek részt az országban. Ez azokra is érvényes, akik vörös besorolású államból jönnek, amennyiben bemutatják egy 72 óránál nem régebbi RT-PCR-koronavírusteszt negatív eredményét, és kizárólag a verseny vagy a kulturális esemény tevékenységein vesznek részt.

A lista augusztus 15, vasárnap, 0.00 lép érvényben.

A teljes lista ITT.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.