fbpx

Görögországi vendégek számos ajánlattal

A görögországi Imathia tartomány küldöttsége látogatott Hargita megyébe november 13–14-én. Konsztantinosz Kalaitzidisz alkormányzó egy gyümölcsfeldolgozó cég képviselője társaságában érkezett. Hétfőn több befektetési lehetőségről tárgyaltak Borboly Csabával, Hargita Megye Tanácsa elnökével és Bíró Barna Botonddal, az intézmény alelnökével, majd megyei körútra indultak. A látogatás a testvérkapcsolat kialakítása folyamatának része, ugyanis szeptemberben a két közigazgatási egység vezetője együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá (erről szóló hírünket lásd itt: http://www.hargitamegye.ro/hirek/testverkapcsolatot-letesitenek-imathia-regio-es-hargita-megye-kozott.html).

A hétfő délelőtti találkozón egyebek mellett felmerült a peletgyártás, burgonyatermesztés, -értékesítés, erdei gyümölcsök feldolgozása, IT-képzés, logisztikai park, kisvágóhidak témája mint együttműködési terület. Borboly Csaba a vendégek figyelmébe ajánlotta a Hargita megyei lehetőségeket, és elmondta, hogy a testvérmegyei kapcsolat révén közös uniós pályázatokat bonyolíthatnak le, és gazdáknak szóló képzéseket is szervezhetnek együtt.

A találkozót követően a megye mindhárom térségében találkoztak vállalkozókkal, a megyére jellemző iparágak képviselőivel. Ugyancsak találkoztak a Hargita Megyei Kereskedelmi Kamara munkatársaival is, ami fontos a jövőbeli kapcsolatok tekintetében. A testvérmegyei viszonyt eleve egy már szoros gazdasági együttműködésre alapoznák, értettek egyet a felek, ezért már a szerződés aláírása előtt kialakítják azt. A görög vendégek várják a Hargita megyei vállalkozókat és a kamara képviselőit tartományukba jövő év januárjában, hogy üzleti lehetőségekről tájékozódjanak.

Csíkszereda, 2016. november 14.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.