fbpx

Gyergyószentmiklósért közösen!

Vállalkozói inkubációs központ létrehozására írtak alá szándéknyilatkozatot

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Hargita Megye Tanácsa, Gyergyószentmiklós önkormányzata és a Gyilkostó Szövetkezet vállalkozói inkubációs központ létrehozására április 13-án, csütörtökön a szövetkezet székhelyén.

Mint ismert korábban már elkezdett egy inkubátorház létrehozásán dolgozni Hargita Megye Tanácsa és Gyergyószentmiklós önkormányzata, amelynek kiegészített dokumentációját már elfogadták.

Pál Árpád a Gyilkostó Szövetkezet igazgatójának kezdeményezésére most egy kiegészítő lehetőségen gondolkodnak a felek. Korábban, március 26-án látogatták meg a szövetkezet ingatlanját.

Csergő Tibor polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, a két projekt egymást kiegészíti. A korábbi projekt az infrastruktúrát, logisztikát teremti meg, a ma aláírt szándéknyilatkozat pedig a tartalmat fogja szolgáltatni. Mint azt a polgármester kifejtette, a városnak vannak olyan stratégiai pontjai, amelyekről nem szabad lemondani, az inkubációs program elindítása a városban pedig egész Hargita megyének fontos.

Pál Árpád a Gyilkostó Szövetkezet igazgatója hangsúlyozta, hogy csakis közösen tudják a szövetkezetet a fejlődés útjára állítani és ehhez partnerekre van szükség.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke örömét fejezte ki, hogy egy ilyen hagyománnyal és történetiséggel rendelkező intézményt, mint a szövetkezet, amely szüleinknek, nagyszüleinknek biztosított munkahelyet tovább akarnak fejleszteni és nem feldarabolni, vagy megszüntetni.

– Hargita Megye Tanácsa részéről partnerként tekintünk a szövetkezetre, mint jogi személy és a megyei tanács intézményrendszereivel közösen szeretnénk együttműködni. Korábban a székelyudvarhelyi Harghita Business Center kollégáinak jelentéséből kiderült, hogy ez a projekt, ez az elképzelés életképes. Több típusú tevékenységet tudunk elindítani. A cél a kisebb vállalkozásokat a fiatal vállalkozóknak nyújtani segítséget – Tette hozzá Borboly Csaba.

A megyei tanács elnöke hangsúlyozta, egyik első lépés olyan személyt keresni, aki kompetens az inkubátorház vezetésére.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

1 Hozzászólás
  1. Fuzzy mondja

    Felicitari, Hargita Megye Tanacsa, Gyergyoszentmiklos onkormanyzata si Gyilkosto Szovetkezet vallalkozoi pentru semnarea acestei Declaratii de Intentie de Cooperare, ce marcheaza o schimbare majora in eforturile de a se dezvolta un centru de innoire pentru intreprinderile mici si mijlocii. Aceasta miscare va permite acestor intreprinderi sa creasca, sa-si foloseasca intuitia si sa detina un loc in aceasta economie competitiva. Este extraordinar sa vedem o echipa strans unita si cu un scop clar in minte, care se va asigura ca acest centru innoitor aduce deschidere si succes plin in comunitate.