fbpx

Gyermekektől volt hangos a Szabadság tér

Több száz gyerek töltött egy felejthetetlen napot hétfőn a csíkszeredai Szabadság téren, ahol a Hargita megyei családok és gyermekek hagyományőrző napját tartották. A Hargita Megye Tanácsa által szervezett programkavalkád 11 órakor kezdődött, többek között kézműves-foglalkozások, arcfestés, pólófestés, kézműves-kiállítás, aszfaltrajzverseny, kisállat-kiállítás, rajzverseny, hangszersimogató, néptáncoktatás, zumba, tájfutás és kerékpáros ügyességi verseny várta a gyerekeket.

A gyerekeknek sok örömet és jókedvet kívánt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki azt hangsúlyozta, hogy minden nap a gyerekekért kell dolgoznunk, hisz bennük a jövő. Arra kérte a szülőket, nagyszülőket, hogy a mai napon, legyenek engedékenyebbek a gyerekekkel. Ez a nap nekik és értük van.

Az időjárás is kedvezett a szervezőknek, ennek is köszönhető, hogy óvodai és iskolai csoportok népesítették be a teret, és valamennyi foglalkozáson „teltház” volt.

A nap egyik kiemelkedő eseménye a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes előadása volt, immár századszor elevenítették meg János vitéz történetét. A nap záróakkordjaként Zonda Erika programokért felelős vezérigazgató és munkatársai díjazták a versenyeken, vetélkedőkön legjobbnak bizonyuló gyerekeket. Befejezésül még egy kis zumbát tartott Ábrahám Emőke a gyerekekkel.

A színes programkínálat több partner jóvoltából valósulhatott meg: Hargita Megyei Művészeti Népiskola, Csíki Anyák Egyesülete, Hargita Megye Tanácsa – Energiagazdálkodási Ügynökség, Harmopan RT, Oszkár Boltja – Takarmány és kisállatkereskedés és a Hargita Hegység Fejlesztéséért Egyesület.

A rendezvényről fotógalériát találnak közösségi oldalunkon:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.996292547061150.1073741834.114301358593611&type=3&uploaded=25

Csíkszereda, 2015. június 1.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.