fbpx

Gyermekmosoly program – több mint 100 intézmény lett barátságosabb

Cél a gyermekek számára barátságosabb oktatási intézményt és kórházi termeket kialakítani Hargita megyében

Hargita Megye Tanácsa 2010-ben a családprogram részeként indította el a Gyerekmosoly programját.
A program célja a megye területén lévő óvodatermek, napközi otthonok, iskolák, elhelyező központok, valamint kórházi gyermekosztályok szebbé, barátságosabbá tétele az épületek falainak dekorálásával.

A reklámgrafikus által tervezett és kivitelezett illusztrációkkal, mesefigurákkal, mesehősökkel, mesejelenetekkel igyekeznek derűssé, meghitté varázsolni a gyermekek környezetét, mosolyt csalni az arcukra, ezzel is hozzájárulva a nevelési színtér feltételeinek javításához.

A programról a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház gyermekosztályán beszélgettek július 10-én, szerdán.

Szabó Irén Otilia, a Hargita Megye Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ igazgatója elmondta, a Gyermekmosoly program, a családeszmény, a családban való gondolkodás terjesztését segíti elő, hogy a gyermekek könnyen befogadják a száraz információkat, ezáltal hozzájárul a minőségi oktatáshoz is.

Az elmúlt 4 évben összesen 76 intézményt támogatott a megyei tanács, ahol egy-egy termet festett ki Daradics Karina festőművész.

Idén 9 tanintézmény nyert a pályázaton, előnyt élvezve azok az intézmények, akik az utóbbi két évben nem pályáztak.

Az idei nyertes intézmények a gyergyószárhegyi Bethlen Gábor Általános Iskola – Gyergyószárhegy, a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola, a Gyergyótölgyesi Általános Iskola, a gyergyószentmiklósi „Vaskertes“ Általános Iskola, a Korondi Szakközépiskola, a maroshévízi Sfântu Ilie Általános Iskola, a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola és a szépvízi Nyírő József Általános Iskola.

Daradics Karina, a falfestmények kivitelezője, meghatódottan mesélte, milyen jó érzés, látni a gyerekek, az orvosok és az asszisztensek arcán, a mosolyt, ami egy azonnali visszajelzés és eredmény, ez pedig a programnak a legszebb részét képzi.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke úgy fogalmazott, fontos, hogy barátságossá tegyük azt a helyet, ahová a gyerekek kérdőjelekkel és esetleges félelmekkel érkeznek.

 

Dr. Tóth Zsuzsa, gyermekgyógyász szakorvos, kiemelte, ez a program hozzájárult ahhoz is, hogy a Hargita Megyei Sürgősségi Kórház elnyerje a Magyar Kórházszövetség, Családbarát kórház díját.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.