fbpx

Ha majális, akkor Csíki Majális!

Családi piknik, szoknyás biciklizés, rengeteg gyermekfoglalkozás, közösségi főzés, koncertek – május 10–12-én, péntektől vasárnapig számos program vár kicsiket és nagyokat a csíkszeredai központi parkban, illetve a Szabadság téren. A Csíki Majálist idén is megszervezi az Aktív Közélet Egyesület, számos partnerrel együtt, és mint a szervezőcsapat részéről Becze István megyei tanácsos elmondta, többek között kertészeti szakmai előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők. Szombat délben lesz a hivatalos megnyitó, de már péntek délelőtt megnyitja kapuit a rendezvény, egyebek mellett kertészeti kiállítással és vásárral, valamint gazdasági témájú rendezvénnyel a Csíki Vállalkozók Egyesületének szervezésében. Szombaton szoknyás biciklizés is lesz, vasárnap pedig családi piknik.

Vaszi Levente népdalénekes is fellép Vrencsán Anitával együtt, a Zúgató Zenekar kíséretével, Timár Erika közreműködésével. A műsor a Gyimesvölgyi Népzene Kostelekről című lemezük első bemutatója, a május 24-i, hivatalos budapesti bemutató előtt, tudtuk meg Vaszi Leventétől, aki csapatával vasárnap fél hatkor áll színpadra a parkban. Mint elmondta, CD-t vasárnapig nem ígér, mert „még most pirítsák”, azaz még nem jelent meg a hanghordozó, de élőben meghallgathatjuk az említett időpontban.

Vizi Balázs a Petőfi36 projekt menedzsere az általuk szervezett várostörténeti óriás fényképes villámcsődületre hívta fel a figyelmet, amely mindhárom napon 17 és 18 óra között lesz a Tulipán áruháznál, ahonnan a Szabadság térre, majd a központi parkba vonulnak át. Továbbá szakmai előadásokat tartanak az online bántalmazásról, az innovációról és a tervezett Erdélyi Fotótörténeti Múzeumról, valamint az érdeklődők virtuálisvalóság-expóra (Virtual Reality Expo) is ellátogathatnak.

Csilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének vezetője a háromnapos kézműves- és székelytermék-vásárt emelte ki, amelyen a bőrdíszműveken, kerámián és hagyományos élelmiszereken kívül pálinka is kapható majd, széles választékban. Elismerését fejezte ki a Székely termék védjeggyel rendelkezők iránt, akiknek ezen a hétvégén három különböző helyszínen is meg kell jelenniük, ennek ellenére nagy számban vesznek részt a Csíki Majálison.

Ez tehát a családok hétvégéje lesz, idén az újdonság a családi piknik lesz, a Petőfi36 programjai, valamint az, hogy a rendezvénysorozatot élőben közvetítik az interneten. (Az élő adás linkjét a Csíki Majális Facebook-esemény oldalán teszik közzé.) És a sok rajongót vonzó koncertekről se feledkezzünk meg: pénteken a parki színpadon fellép a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann a Jazzkívánságműsor magyarul című műsorával, a Szabadság téri nagyszínpadon pedig szombaton a Teddy Queen és a Kiscsillag, vasárnap a No Sugar és a Kowalsky meg a Vega.

A részletes program megtekinthető a https://www.csikimajalis.ro/ oldalon, amely folyamatosan frissül.

A rendezvény főbb támogatói: Bethlen Gábor Alap, Agrárminisztérium, Hargita Megye Tanácsa és alintézményei (Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata, Hargita Megyei Kulturális Központ).

Csíkszereda, 2019. május 8.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.