fbpx

Hagyományos böjti töltelékes káposzta Csíkmadaras minden lakójának!

Szép hagyományt őríznek Csíkmadarason, a böjt jegyében húsmentesen készítik el a töltelékes káposztát a rózsafűzér társulatok. Minden utcának külön rózsafűzér társulata van, ilyenkor összegyűlnek és a legnagyobb adag böjti töltelékes káposztát főzik meg, amiből kapnak a szegények, idősek, özvegyek is. A nagycsütörtöki szentmise után együtt fogyasztják el, több ezer töltelék készül, hogy mindenkinek jusson.

A recept nem titkos, kell hozzá olaj, darált hagyma , rizs, fűszer, káposzta cika ledarálva és kicsavarva, felvert és főtt tojás is. Talán attól lesz még finomabb, hogy a térségek káposztatermő vidékeiről mindenhonnan raknak hozzá káposztát, ezért is olyan változatos és finom.

A mai nap 28 rózsafűzér társulás dolgozik azon, hogy a mise után estére mindenkinek legyen Csíkmadarason böjtös töltelékes káposztája.

Bíró Ildikó szerint nem csoda , hogy a Lali panziónak ennyi visszatérő vendége van, szép és nyugodt környezetben tökéletes kikapcsolódást nyújt mindenki számára.

Hargita Megye Tanácsa elkötelezett amellett, hogy a családbarát turizmust ösztönözze és támogassa, ezért fogunk dolgozni a következő négy évben is.

Áldott húsvéti készülődést kívánok mindenkinek!

#Húsvét #böjt #töltelékeskáposzta #EmberekEmbereAkireMindigSzámíthatunk

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.