fbpx

Hargita megye sportkiválóságait köszöntötték

December 22-én, csütörtök délután a csíkszeredai Hargita Vendégváróban tartották meg a Hargita megyei élsportolók 2016-os gáláját a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság szervezésében.

A díjak átadását megelőzően Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke méltatta az idei sportgálát: a sportolóink eredményei megyénket és a térséget méltón képviselik, ezért nagy-nagy köszönettel tartozom, tartozunk nekik!

Ugyanakkor sajnálatának adott hangot, hogy az előző évek gyakorlatától eltérően az új törvényi előírások nem tették lehetővé, hogy a megyei tanács anyagilag támogassa a sportgálát, de köszönetét fejezte ki Csiki András igazgatónak a megvalósításért.

– Legnagyobb gondunk nem az, hogy mire mennyi pénzt fordítsunk, hanem hogy hogyan. Ez egy hihetetlenül rossz dolog, ami meg is látszik sok esetben. Bízom benne, hogy jövőre fogjuk tudni fokozni a teljesítményt. Parlamenti képviselőink, szenátoraink ott vannak a  törvényhozásban, és Tánczos Barna szenátor, valamint Korodi Attila parlamenti képviselő is sportszerető ember hírében áll – fűzte hozzá.

Újdonságként jelentette be a gálán Borboly Csaba tanácselnök, hogy a térségi, regionális versenyekre, megyei szintű bajnokságokra fognak kiemelten támogatásokat fordítani a 2017-es évben. Végül arra kérte a jelenlévőket, hogy ki-ki egyeztessen a helyi polgármesteri hivatalokkal, hogy a megyei tanács pénz-visszaosztásából meghirdetett kiírásra, szükség szerint jelentkezzenek.

Mint már annyi éve az Év Sportolója díjat idén is Tófalvi Éva biatlonista nyerte el. A díjakkal járó oklevelet és kupát többek között a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság képviselői, a városi és a megyei önkormányzat képviselői nyújtották át.

A legeredményesebb  felnőttek díjazásáról készített élő felvétel visszanézhető a megyeelnök közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/csaba.borboly/videos/vb.100000273257560/1375900725762356/?type=3&theater

Csíkszereda, 2016. december 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.