fbpx

Hargita Megye Tanácsa támogatja a tehetséges fiatalokat

Heuréka Díjjal ismerték el a csíkszentdomokosi Robokóderek csapatát

A csíkszentdomokosi Robokóderek csapata bizonyult a legeredményesebbnek azon a pályázaton, amelyet november 3-án, a Magyar Tudomány Napja alkalmából hirdetett meg Hargita Megye Tanácsa. A legjobb, leginnovatívabb ötletet Hargita Megye Tanácsa Heuréka Díjával ismerték el, ezt december 16-án, szerdán adták át a csíkszeredai megyeházán. Jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Sándor Edit, a Robokóderek csapatának vezetője, valamint a csapattagok.

Hargita megyében sok tehetséges fiatal él, aki ötleteivel, javaslataival, eredményeivel fejlesztheti, gazdagíthatja Hargita megyét. Ebben a megyei tanács partnerként vesz részt, támogatva őket. A nyertes projekt címe: Baleset- és akadálymentes közlekedés a község útjain! „Irány a hegy!”

– A koronavírus-járvány nagy megpróbáltatás mindenki számára, sok területen átalakulásra volt szükség, új ötletek alkalmazására. Ebből a szempontból is jelentős előrelépést jelenthetnek tehetséges fiataljaink ötletei, javaslatai – fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. – Gratulálok a csíkszentdomokosi csapatnak az innovatív, kreatív projekthez. A megyei tanács támogatja azokat a fiatalokat, akik innovatív, kreatív ötleteikkel gazdagítják Hargita megyét. Köszönjük, hogy jelentkeztek a felhívásunkra, ezáltal segíthetjük őket, hogy munkájuk nyilvánosságra kerüljön. További sok sikert kívánok, és további hasonló innovatív ötleteket, projekteket a csíkszentdomokosi községi könyvtár csapatának! Ugyanakkor köszönjük a többi beérkező javaslatot, ötletet, projektet is.

Sándor Edit csíkszentdomokosi községi könyvtáros és csapatvezető elmondta, hogy a Robókoderek csapata 2019-ben szerveződött egy országosan meghirdetett programban, amelyet a Progress Alapítvány hirdetett meg.

– Tizenhat gyerekkel indult a csapat, 2020-ra 13-an maradtunk, így csapatunk egyike a legkitartóbbaknak, legügyesebbeknek. Megyei első díjat nyertünk, országosan négy egyéni jutalommal gazdagodtak a gyerekek. A megtett út során a tanulás mellett kirándultunk, okos, felnőtt dolgokról is beszéltünk, megismerkedtünk a filmkészítés, plakátkészítés, QR-kód-generálás, weblapkészítés titkaival, és sikeresen vettük az akadályokat – tájékoztatott a csapatvezető.

Hargita Megye Tanácsa Heuréka Díja azon fiataloknak szól, akik tudományos, innovatív tevékenységet folytatnak a megyében.

A felhívásról készült kisfilmet ITT  tekinthetik meg.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.