fbpx

Hargita Megye Tanácsa workshopot szervez Brüsszelben

Mint minden ősszel, idén is megszervezi Brüsszelben az Európai Unió konzultációs testülete, a Régiók Bizottsága (RB) az Open Days rendezvényt, ezúttal október 12–15. között. Az eseményen workshopot szervez Hargita Megye Tanácsa, három magyarországi testvérmegyével – Békés, Hajdú-Bihar, Pest –, romániai partnerekkel és több helyi szervezettel partnerségben, október 14-én, szerdán brüsszeli idő szerint 11:15–13:00 között az RB székhelyén, Twinned regions open for support of SMEs and urban-rural development through EU funded projects (Testvérmegyék a kkv-k és a vidéki-városi fejlesztések EU-s támogatásáért) címmel. A workshopon azon EU pályázati jó gyakorlatok és sikeres eredmények bemutatását tervezik, amelyek hozzájárulnak a helyi és vidékfejlesztéshez, ezáltal a munkahelyek teremtéséhez, illetve kisfalvak megmentéséhez.

Az esemény követhető majd webstreamen: http://ec.europa.eu/regional_policy/opendays/od2015/webstreaming.cfm (a táblázatban a 14C07 kóddal).

Az OPEN DAYS egy évente megrendezett négynapos, brüsszeli központú rendezvény, amelynek során a régiós és városi közigazgatásban dolgozó tisztviselők, valamint szakértők, oktatók és kutatók oszthatják meg egymással a regionális és városfejlesztés területén kialakult bevált módszereiket és ismereteiket. A rendezvény emellett az EU kohéziós politikájának fejlesztésével kapcsolatos politikai kommunikáció elismert fóruma is, amely ráirányítja a döntéshozók figyelmét arra, hogy az uniós döntéshozásban a régiók és városok szempontjait is figyelembe kell venni. Az OPEN DAYS a legnagyobb ilyen jellegű európai nyilvános rendezvény. Október 12–15. között mintegy 6000 résztvevő és 600 felszólaló gyűlik össze Brüsszelben Európa minden részéből, sőt még Európán kívülről is, hogy részt vegyen a regionális és helyi fejlesztéshez kapcsolódó mintegy 100 workshopon, a vitákon és hálózatépítő programokon, illetve különböző kiállításokat tekintsen meg. A szervezők a programot minden évben az uniós menetrend aktuális súlypontjaihoz igazítják.

Csíkszereda, 2015. október 12.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.