fbpx

Használjuk ki az ásványvizeinkben rejlő gazdasági értéket!

A tegnap Bukarestben, többek között a Hargita megyei borvizekről, mofettákról, gyógyfürdőkről egyeztettek, ahol megyénket a Hargita-Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás és a ADI „Csomád – Bálványos” igazgatói képviselték.

 

Egésznapos konferencián vettek részt, ahol BALNEOMAP, digitális borvíztérkép megújult változatát mutatták be és a térkép további fejlesztéseit beszélték meg.

A digitális térkép Hargita megyei részéhez kapcsolódó tevékenységeket a Hargita Megye Tanácsa keretében működő Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás végzi.

A térkép nemcsak a megyében fellelhető borvizeket tartalmazza, hanem mofettákat, gyógyfürdőket is, magyar, román és angol leírással.

Fontos egyeztetésre került sor a borvizekre épülő gyógyturizmus fejlesztési formáit illetően is. Hargita megye számára a borvizekre épülő turizmus egyik nagyon fontos bevételi forrás, ezért meg kell ragadni minden támogatást annak érdekében, hogy ezt a fajta turizmust minél hatékonyabban lehessen fejleszteni. Célunk, hogy minél több kezelőbázis, gyógywellness épüljön, kihasználva ezzel is az ásványvizeinkben rejlő gazdasági értéket.

Hargita Megye Tanácsának turisztikai programok támogatását célzó pályázati programja is ebben segít, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyek megyénket vonzóvá teszik az idelátogatók számára.

Részletek itt: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02sM65gJnpym48WtcZjh7fiLWcx62iTC2edPBXwU7v8ysPq4MDK25DPdg7JtTy1B2dl&id=100044336563894&sfnsn=mo

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.