fbpx

Határozott összeurópai igen Borboly Csaba jelentésére, amely az energia és a villanyáram adócsökkentését célozza meg

Borboly Csaba: fontos előrelépés az energiaszegénység felszámolását illetően

A Régiók Bizottságának 149. plenáris ülésén elsöprő többséggel, fogadták el Borboly Csaba ,,Társadalmilag méltányos átállás az európai zöld megállapodás révén” című jelentését. Hargita Megye Tanácsának elnöke április 28-án ismertette a végleges dokumentumot a bizottság előtt, ezt követően bocsájtották szavazásra azt.

A plenáris ülésről készült rövid bejelentkezés elérhető az alábbi linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/2799636840338381

 

A jelentés célja, hogy területi megoldásokat kínáljon a kiszolgáltatott csoportok védelmére és az energiaszegénység felszámolására egy Szociális Klímaalap létrehozásával, valamint olyan pénzügyi forrásokat mutasson be, amelynek legalább 35%-át a helyi és regionális önkormányzatok használhatnak fel azért, hogy képesek legyenek feltérképezni a kisebb régiók, sérülékeny közösségek problémáit. A megfelelő eszközök, beruházások biztosításával kívánja segíteni a lakosságot és az olyan vállalkozásokat, amelyeket mélyen érintettek az emelkedő energiaárak, mindezek mellett a jelentés, egyik kiemelkedő célkitűzése az energiaszegénység jelenségének felszámolása.

„E jelentésben a zöld átállás társadalmi következményeire összpontosítottam, valamint arra, hogy megoldásokat kínáljak a sérülékeny csoportok, kisebb régiók által tapasztalt problémák kezelésére, melyet az emelkedő energiaárak okoztak, Hargita megye szerte is. Az intézkedések többsége a helyi és regionális önkormányzatok jelentős szerepvállalását jelenti, a helyi szintű megoldások megvalósításában és kezelésében,

amelyeket beruházások és kiegyensúlyozott intézkedések támogatják” – mondta el Borboly Csaba, jelentéstevő a Régiók Bizottságának plenáris ülésén.

Borboly Csaba, a Régiók Bizottságában végzett munkájáról bővebb információ a következő linken érhető el: https://cor.borbolycsaba.ro/ro/?page_id=881.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.