fbpx

Helyi termékek tavaszi vására Csíkszeredában

Száznegyven termelőtől szerezhetők be a hagyományos élelmiszerek és a kézműves termékek a Hagyományos és helyi termékek tavaszi vásárán és kiállításán Csíkszeredában a Szabadság téren. A Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében megtartott vásárt április 7-én nyitották meg, az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Horváth Viktória kiemelt külgazdasági kezdeményezésekért felelős magyar nagykövet, Tánczos Barna szenátor, továbbá jelen volt Becze István megyei tanácsos, Lázár Zoltán külgazdasági attasé és Lukács Zoltán Levente, a fejlesztési ügynökség vezetője.

Borboly Csaba beszédében a nők szerepét hagnsúlyozta a gazdaságban, amelyet fontosnak nevezett a gazdasági versenyképesség növelése érdekében. Köszöntötte Horváth Viktória nagykövetet, akinek jelenléte szintén a nők szerepvállalásának fontosságát hangsúlyozza. A megyeelnök hozzátette: a rendszeresen megszervezett és egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő vásárok jó példa arra, hogy összefogással lehet eredményesen dolgozni.

Vállalkozásra biztatta a nőket Horváth Viktória, majd gratulált az értékesítőknek és további sikeres munkát kívánt.

A nagykövetet Borboly Csaba székely babával ajándékozta meg.

A vállalkozóknak nem egyszerű helytállni a bürokrácia útvesztőiben, mondta Tánczos Barna, és hozzátette, várják a javaslatokat, amelyeket jogszabálymódosításba foglalhatnak.

Az elöljárók sikeres vásárt kívántak mindenkinek.

A tavaszi vásárban lehet választani házi sonka, kolbász, szalonna, hentesáruk, tejtermékek, különböző mézek, házi sütemények, lekvárok, szörpök, friss zöldség és gyümölcsök, valamint a különböző gazdag kézművestermékek felhozatalából is: https://www.facebook.com/borbolycsaba/photos/a.358855334161856.73407.215328865181171/1237637882950259/?type=3&theater

Csíkszereda, 2017. április 8.

 745 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...