fbpx

Hétvégén szervezték meg az Őszi Vásárt és Csíkszéki Mézfesztivált

Október 12. és 13. között szervezte meg Hargita Megye Tanácsa és alintézménye Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség Csíkszeredán az Őszi Vásárt és Csíkszéki Mézfesztivált.

Csilip Árpád, a Fejlesztési Ügynökség vezetője örömének adott hangot, hogy immár 122 termelő több mint ezer termékre kapta meg a Székely termék védjegyet. Továbbá azon dolgoznak, hogy a Székely termék Európa szinten elismert legyen, és a termékkínálatot bővítsék. – A termelők jelentős szerepet játszanak abban, hogy a fiatalokban kialakúljon az itthon maradás jövőképe – tette hozzá Csilip Árpád.

VasarMegnyito2

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a mézlovagokat is. A megyei tanács elnöke szerint az elkövetkezőkben a termelőket szakmai egyesületekbe való tömörülésre fogják buzdítani. Mint mondta, ez nagyban segíteni az egyéni termelőket az erőforrások felosztásában, valamint a különböző pályázati források lehívásában is. Ugyanakkor köszönetet mondott az RMDSZ parlamenti képviseletének is, hiszen több olyan törvény is megszületett segítségükkel, amely révén a termelők munkáját nagyban megkönnyíti és segíti, mint például a hegyvidéket támogató törvény, amely előnyökkel jár Hargita megye számára is. Továbbá Borboly Csaba kiemelte, hogy folytatják a tangazdaságok és szakiskolák erősítését valamint a csíkszeredai Sapientia egyetem élelmiszer szakos diákjait is szeretnék bevonni a tervekbe, az egyetemi évek alatt gyakornoki lehetőséget nyújtani a későbbiekben pedig mint szakembert alkalmazni a létrejövő szakmai egyesületekhez.

A vásárról készült még több fotó az alábbi linken tekinthető meg:

Október 9-én Brüsszelben a Régiók Bizottsága által szervezett régiók és városok európai hetén idén is Székely termékekkel bőségesen megrakott asztallal népszerűsítette Hargita Megye Tanácsa az itthoni termékeket.

Csíkszereda, 2018. október 13.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.