fbpx

Holnap rendkívüli tanácsülésen dönt a Hargita megyei testület a gyermekvédelmi igazgatóság költségvetésének kiegészítéséről

A Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság szerdán, november 15-én ismét figyelemfelkeltő megmozdulást tartott Csíkszeredában a Hargita megyei CNSLR Frația, CONCORDIA és Sanitas szakszervezetek szervezésében. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is felszólalt a tüntetésen.

– A kormány komolyan kellene vegye kötelezettségét. Szomorú, hogy éppen egy szociáldemokrata kormány nem érzékeny a szociális válságra – mondta a megyeelnök hozzátéve, hogy az ország többi megyéinek szociális védelmi igazgatóságainak is számolni kellene a költségvetésükkel, hiszen jelenleg csak a Hargita megyei igazgatóság emelte fel a hangját a rossz döntések ellen. A megyeelnök ugyanakkor szintén kifogásolja, hogy a megemelt bérek mellé a kormány nem rendelt forrásokat a 16 százalékról 10 százalékra történő adócsökkentés következtében a helyi önkormányzatok is nehéz helyzet előtt állnak.

Mint azt korábban írtuk Hargita Megye Tanácsa ebben a hónapban is kiegészíti a gyermekvédelmi igazgatóság költségvetését, amelyről már a holnapi rendkívüli tanácsülésen döntés születhet. Ezt a megyeelnök a közösségi oldalon is megerősítette:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1429112967136082

A témában megjelent korábbi cikkeink és az előállt helyzet az alábbi hivatkozásokon olvashatóak:

http://www.hargitamegye.ro/hirek/borboly-csaba-nem-a-nehez-helyzetben-levo-gyerekeken-es-felnotteken-kell-sporolni.html

http://hargitamegye.ro/hirek/tuntettek-a-szocialis-es-gyerekvedelmi-vezerigazgatosag-alkalmazottai-csikszeredaban.html

Csíkszereda, 2017. november 15.

 580 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás