fbpx

Idén Csíkszentdomokoson végeznek szűrővizsgálatot a Bács-Kiskun testvérmegyei orvosok

Csíkszentdomokoson folytatódik idén az egészségügyi szűrőprogram június 11-15. között. A Bács-Kiskun testvérmegyei szakorvosok hétfőtől csütörtökig 16 óráig, míg pénteken 14 óráig vizsgálják a község lakóit a Márton Áron Általános Iskola sporttermében. EKG, neurológiai, reumatológiai, sebészeti, belgyógyászati, radiológiai, urológiai, bőrgyógyászati, nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti, és gyerekgyógyászati vizsgálati fülkéket alakítottak ki a sportteremben a kecskemétről érkezett szakorvosok.

Karda Róbert, Csíkszentdomokos polgármestere örömét fejezte ki, hogy idén a község lakói vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, amely nem csak a domokosiaknak, hanem a környező települések lakóinak jó lehetőséget szolgál egészségügyi állapotuk felmérésére.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke szerint Hargita megyével kialakított testvérmegyei kapcsolat egyre szorosabb és nagyon jó irányba haladnak a közös dolgok, amelynek egyik eredménye az évente megszervezett szűrővizsgálatok is.

DomokosSzurovizsgalat_2018jun11 (2)

Dr. Svébis Mihály, a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója hozzátette, hogy idén fiatalodott a lelkes csapat, ugyanis a Hargita megyébe tizenkettedik éve visszatérő szakorvosok mellé újak is csatlakoztak.

Dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere kiemelte, hogy a kórház alaptevékenységébe az egészségügyi prevenció is beletartozik, amelyben nagy segítséget nyújtanak a kecskeméti kollégák is az évente megszervezett szűrővizsgálati program keretében.

Dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője ezt megerősítve kitért arra is, hogy Romániában nincs hatékony lakossági egészségügyi felmérés, ami miatt irigykedve tekinthetünk át a határon túlra. Mint mondta, a kecskeméti orvosok jelenléte minden évben mobilizáló hatással is van a lakosság körében, hiszen szívesen vesznek részt megyénk lakói a szűrővizsgálatokon.

DomokosSzurovizsgalat_2018jun11 (7)

Dr. Mészáros János, Magyarország Kormányának volt Egészségügyért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára hozzátette már a kezdetektől felkarolták a kezdeményezést és igyekeztek az önzetlen munkához minden feltételt megteremteni, amely minden évben szakmaiságot és elkötelezettséget követel meg. Mint mondta, ez egy folyamat, amelyet a jövőben is biztosítani kell.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint Bács-Kiskun megye és Hargita megye jó barátai egymásnak, Magyarország újraválasztott kormányának is köszönhetően folytathatják az együttműködést és a fejlődés tovább haladhat a jó irányba, a nemzeti dimenzió és a bizalom erősítésével. A megyei tanács elnöke szerint a testvérmegyei kapcsolatok sok ezer embernek hoztak pozitív dolgokat, most már gyakorlatilag minden kis térség lakói találkoztak már a kecskeméti szakemberekkel a szűrőprogramnak köszönhetően.

   

Csíkszereda, 2018. június 11.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.