fbpx

Ismét támadt a medve Hargita megyében!

Szeptember 21-én újabb medvetámadás történt Csíkszentkirályon az autómosó mögötti mezőn, ahol egy medve a bocsával együtt jelent meg. A medve megtámadott és súlyosan megsebesítette az 53 éves Pap Lászlót, aki a mezőn dolgozott. Mély sebeket ejtett a két karján, a mellkasán, és lehetséges, hogy a tüdejét is érintette a sérülés. Karmolások látszanak az arcán, a hasán és a csípőjén. Az áldozatot a kivizsgálások után a műtőbe szállították a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban.

CsikszentkiralyiAldozat2

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszélt Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszterrel, Adi Coritoruval, a védett övezetek országos ügynökségének igazgatójával, és a Szilos Vadásztársulat vezetőjével, akik az ügy azonnali kivizsgálásáról biztosították. A megyeelnök elmondta, a vadásztársulat ma este megírja a kérést a medve kilövésére. A dokumentáció nagyrészét ma összeállították, Adi Croitoru a miniszterrel való egyeztetése után ma este arról biztosította a megyeelnököt, hogy hétfőn kiadják a veszélyes egyed kiemelésére vonatkozó engedélyt.

– A túlszaporulat miatt a minisztérium Hargita megyét kiemelten kell kezelje, hiszen naponta vannak támadások. A ma támadó medvét feltétlenül el kell távolítani, hiszen egyértelmű, hogy veszélyes. Kérjük a minisztert, hogy a Hargita megyei kéréseket azonnal hagyja jóvá, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy nincs megoldva az elszállítás, mert a bocsos medvék esetében szinte lehetetlen az egyszerre való befogásuk – nyilatkozta az eset kapcsán Borboly Csaba.

A szemtanúval – aki a mentőt hívta – készült interjú megtekinthető az alábbi linken:

Csíkszereda, 2018. szeptember 21.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.