fbpx

Járdaprogram Gyergyócsomafalván

Megjelent az elektronikus közbeszerzési oldalon Hargita Megye Tanácsa járdaprogramja keretében kiírt közbeszerzése. Cégek jelentkezését várják járda kiépítésére Gyergyócsomafalvára, a 126-os jelzésű megyei út mentén. A beruházás áfa-nélküli értéke 1 126 050 lej, amelyre április 4-ig tehetnek árajánlatot a jelentkező cégek. A járdaprogram keretében ugyanakkor várják a Közbeszerzések Országos Ügynökségétől (ANAP) a jóváhagyást a ditrói, valamint a zetelaki munkálatok közbeszereztetésére is.

A közbeszerzést ugyanakkor második alkalommal hirdetik meg, az előző kiírásra nem volt egy jelentkező cég sem (erről itt írtunk részletesebben).

Hargita Megye Tanácsának elnöke számít a községvezetés és a lakosok segítségére is, hogy kivitelezőt találjanak a munkálatokra és idén elindulhassanak a munkálatok. Ez ügyben Borboly Csaba ma, március 13-án Márton László Szilárd polgármesterrel is egyeztetett a megyeházán.

– Bízom benne ez alkalommal lesz jelentkező cég. Számos beruházásunk akadt el a cégek hiányában, köszönhetően a kormány rossz gazdasági politikájának is. Ezért szorosan együtt kell dolgoznunk, hogy kivitelezőket találjunk kiírásainkra, hiszen több kisebb-nagyobb beruházást szeretnénk idén is eszközölni, amelyek fontosak egy-egy település számára. A csomafalviak részéről összefogásra van szükség, hogy a községben elkezdhessük a járda építését. Erről ma Márton László Szilárd polgármesterrel is egyeztettünk. Jelentősen növeli majd a biztonságot, hogy a gyerekek, a kisgyerekes anyukák, ne az út szélén kelljen sétáljanak. Ehhez kérem az összefogást és segítséget, hogy a kiírásunkra legyen jelentkező cég, hisz előző licitre nem volt jelentkező cég. Osszuk meg minél többen a hírt, hogy minél több építő céghez eljusson. Akár a csomafalvi, vagy Gyergyó-térségi vállalkozók összefogásából is elkészülhetne, hisz 2-4 kisebb cég összefogásban képes teljesíteni a feltételeket. Biztassuk cégeinket, így a munkahelyek is megmaradnak és a profit is helyben marad.
Bízom benne lesz helyi cég, aki elvégezze a munkát – tette hozzá a megyei tanács elnöke, aki a közösségi oldalon is felhívással fordult a lakossághoz.

Csíkszereda, 2019. március 13.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.