fbpx

Jól működik a Hargita Megye Tanácsa által üzembe helyezett rendszer

Nem sokkal a Hargita megyei közintézmények direkt közbeszerzéseiről tájékoztató honlap Hargita Megye Tanácsa által való beüzemelése után pozitív visszajelzés érkezett a kezdeményezésre. A http://cumpararidirecte.investinhargita.ro weboldalon a megyében működő közintézmények direkt vásárlásait lehet nyomon követni, illetve ezekre jelentkezni, és ezt nagyon jó kezdeményezésnek tartja Bajkó Tibor, a gyergyói Arbor Vállalkozók Szövetségének elnöke, aki a honlapról tájékozódott az egyik kiírásról, és cégével rövid idő alatt be is nyújtotta árajánlatát a megyei tanács alintézményeként működő Gyergyószárhegyi Művészeti és Kulturális Központnak. Bajkó nyilatkozatában óriási lehetőségnek nevezte a helyi vállalkozóknak a honlapot, mert így könnyen és idejében tájékozódnak a rendelési lehetőségekről, és hamar jelentkezhetnek ajánlatukkal. Sok vállalkozónak ugyanis nincs ideje az országos elektronikus közbeszerzési rendszert (SEAP) böngészni, a megyei tanács által beindított oldal ezért nagy segítséget jelent.

Egy újítás is történt a szóban forgó honlappal kapcsolatban: már nem kell folyamatosan követniük a közbeszerzési oldalakat mindazoknak, akik értesülni szeretnének az új közbeszerzési kiírásokról, mivel ha regisztrálnak a weboldalon, minden közzétett közbeszerzésről automatikusan értesítést kapnak e-mailben. A weboldalon egyre több Hargita megyei közintézmény hozza nyilvánosságra az általa meghirdetett direkt vásárlásokat. További részleteket a honlapon találhatnak, a Gyakori kérdések címszó alatt: http://cumpararidirecte.investinhargita.ro/node/37?language=hu

– Célunk, hogy minél többen, minél egyszerűbben értesüljenek a közbeszerzési kiírásokról, hogy minél több helyi vállalkozó jelentkezzen és kapjon esélyt a kivitelezésre – bátorítja a regisztrációra az érintetteket Borboly Csaba megyeelnök.

Csíkszereda, 2016. június 16.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.